Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (158)

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Někdo, aniž tuší, kdo je Jim Sheridan, si to dá kvůli hudbě. Jiný je zvědav, co dělá Sheridan tam, kde se říká "ztratíš řetěz, ztratils koule". Mě zajímalo, proč má Sheridanův film tak nízké hodnocení a teď, když jsem ho viděla, musím říct, že i když se mi docela líbil, na jeho nejslavnější filmy opravdu nemá. Oceňuji, že se podařilo jakž takž ukočírovat kombinaci filmařského vkusu s místy kýčovitým pojetím "rapper-gangster-zač je toho loket" a taky hudbu, která sice není moje srdeční, ale tady mému uchu lahodila. ()

ecis 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek mojim velkym nesympatiam ku cernoskej hudbe, rapu, hip-hopu, velkych retazi okolo krku, drsnych tvari, vytahanych gati, “vyberanemu slovniku”, ma tento film urcitym sposobom zaujal a priniesol mi celkom dobry a priemerny pribeh, v ktorom prekvapivo podava dobry vykon aj 50 Cent – ale rapovanie asi predsa mu ide lepsie :). ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Filmov, ktoré sa snažili priblížiť život tej časti afroamerickej komunity, ktorá je odkázaná od narodenia sa pretĺkať nástrahami ghetta a kde jediný spôsob ako prežiť a získať nejaké peniaze je dať sa na cestu zločinu, som už videl dosť. Zvyčajne však bývajú ešte drsnejšie (Boyz N the Hood, Menace II Society...). Tu je to predsa len trochu prikrášlené a zidealizované. Čo je síce škoda, ale aj napriek tomu má film (aj samotný príbeh) celkom slušnú kvalitu. 50 Cent svoju prvú hlavnú rolu zvládol veľmi dobre, na rozdiel od väčšiny ostatných spevákov, ktorí zatúžili stať sa filmovou hviezdou. Dobre mu sekunduje tradične skvelý Terrence Howard a Joy Bryant je veľmi príjemná na pohľad. K tomu pohodová Fiftyho muzička... 70%. ()

moviesfan 

všetky recenzie používateľa

Nevím jak moc se film odvíjí od skutečných zážitků a událostí světoznámého rapera, ale pokud je jen zlomek zobrazený ve filmu pravda, tak potvrzuje že ,,Fifty" neměl jednoduchý život. Ba naopak. Film zobrazuje drsnost dealerského prostředí. Zachycuje i trochu té romantiky, i když v té nejmenší míře. Silný moment ve filmu se nachází při jeho postřelení. Film se mi líbil. Nebyl vůbec špatný. Kdo nemá nic proti hiphopu, tak nebude zklamaný. Hodnocení: 75% ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Toto sa netočilo s ambíciami na Oscara pre hercov. Ešteže hrá 50 Cent klasického gangstra amerického čierneho gangu. Lebo z jeho výrazov mám pocit, že v inej úlohe, plnokrvnej postave, by prudko pohorel. Herectvo ostatných vyzerá podobne, ale svoje jednorozmerné postavy spoľahlivo zvládajú. Na podobnú tému mi bolo viac ľúto rapera menom Plan B v songu End Credits a to má len 3 minúty. Tu je to zbytočne zdĺhavé a rozťahané, navyše problémy sa riešia hlúpymi náhodami, nie cielenými činnosťami. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)

Reklama

Reklama