Reklama

Reklama

Kouzlo draka

  • Taiwan Xin qi long zhu (viac)

Obsahy(1)

Zlý kráľ Roh sa snaží získať všetky „dračie perly“, ktoré, ak sú spolu, majú magickú moc získať vládu nad svetom. Keď sa mu podarí ukradnúť dve zo siedmich perál, majitelia zvyšných piatich sa rozhodnú spojiť svoje sily a proti kráľovi niečo podniknúť. KOUZLO DRAKA je neoficiálnou hranou verziou populárneho japonského anime seriálu Dragon Ball. Stretávame sa tu s mnohými postavami zo spomínaného seriálu, vystupujú však pod inými menami: Goku – Opičák, Bulma – Mořský Prst, Yamcha – Dřevěňák, Master Roshi - Želví muž a pod. Už podľa mien sa dá odhadnúť, že KOUZLO DRAKA nie je žiadnym vážnym filmom a od originálu si okrem príbehu, postáv a formy prepožičal aj značnú infantilnosť, ktorú navyše umocňujú slabé masky a triky. (lakikaki)

(viac)

Recenzie (29)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Prvý a na dlhú dobu aj posledný hraný pokus o prerozprávanie príbehu z dielne Dragon Ball. Dejovo je to v zásade remake prvej série a vôbec to nebolo zlé. Samozrejme vizuálne efekty katastrofálne, to sme asi od Taiwančanov čakali veľa, aby to bolo inak, a vzhľadom aj na tú dobu, ale príbehovo sa divák aj zasmeje, fanúšik si príde na svoje a tie masky miestami ozaj pobavia. Takže za mňa to nebol úplný prepadák. 65 % ()

70s80s90s 

všetky recenzie používateľa

V 94om som si to pozical jedno sobotne rano, aby som to vratil do pozicovne az v pondelok. 4x videne za vikend. Odvtedy som tento film nepozeral. Az dodnes, kym som zohnal VHS. Tchaj-wansky celovecerny ulet podla japonskeho anime. Mega vyprava, masky, efekty, hudba. Akcna naloz plna kung-fu a vybuchov. Vtipne momenty. Oddychovka. ❤ ()

Reklama

animario 

všetky recenzie používateľa

Tchaj-wanskej filmovej opus pro otrlý fajnšmekry na motivy legendárního anime 🙈. Výbuchy, hodně specialní FX, kung-fu. Humor infantilní tak, že by se styděl i Michal Nesvadba a útrpný dialogy, na který musí mít divák koule (minimálně dvě a dračí), aby je ustál. Za to vymazlená finální eliminace gumovýho záporáka. Taky vzpomínka na jednu z nejšpinavějších VHSek z videopůjčovny. Kamehameha ()

Psycho.R 

všetky recenzie používateľa

Jak to s tímhle filmem mám? Popravdě jsem čekal dvacet let, než se mi podařilo ho shlédnout. V roce 1994 jsem byl ve Švýcarsku a každý ráno koukal na kreslenýho Dragon balla, nemam tušení o kterej seriál tehdy šlo, páč ta série je nekonečná, viz. souvidející zde napravo. Měl jsem tehdy i VHS s videoklipy z tehdy ve Švýcarsku oblíbených seriálů a byl tam i Dragon ball. Už tehdy jsem chodil do videopůjčovny a když jsem tam viděl Kouzlo draka, ihned jsem si byl jist, že to musim vidět. Sourozenci film tehdy půjčili a já se těšil, jak se na něj podívam. Nejdřív to shlédli právě oni a pak... dostal jsem zákaz, že jsem na to ještě malej. Tehdy tyhle ujeťárny jeli, takže, kdybych to viděl tehdy a ne včera, určitě bych byl nadšen. Ale takhle? Film jsem viděl na třikrát, vůbec mě nebavil (oproti nové verzi). Řekl bych, že pro západní oko je nekoukatelný. Ovšem Ti, co mají rádi anime si k tomu cestu asi najdou. Pro mě 2* za tu nostalgii. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Hraný (a údajně dost věrný) celovečerák podle populárního japonského anime seriálu "DRAGON BALL" a intersoňácký kult největší. Je zajímavé sledovat snahu tvůrců o přiblížení se hraného filmu k anime - kopírování charakteristických záběrů (třeba ten na nohy běžící trávou) nebo obsazování podobných fyzických typů (hrdinův dědeček se svým širokým úsměvem). Krásně infantilní akční fantasy pohádka se skvělými komickými figurkami (vilné Kouzelné prase a extrémně nadržený Želví muž), půvabnými asijskými dívenkami v ohrožení, početnými výbuchy, gumovými monstry a roztomile špatnými triky, která pobaví i po letech. A to nejsem fanda do anime. Klenot, skvost, bomba. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama