Reklama

Reklama

Tanec je môj život

  • Česko Tančím, abych žil (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vo svojom vychýrenom tanečnom štúdiu na newyorskej Upper East Side učil bývalý slávny tanečník a učiteľ tanca Pierre Dulaine (Antonio Banderas) deti bohatých rodičov základy tanca, swingu a foxtrott – a snažil sa im dať tiež zopár tipov, ako zabodovať v tanečných súťažiach. No jedného večera sa tento jeho značne stereotypný život náhle zmenil – vtedy totiž prichytil neprispôsobivého tínedžera Jasona Rockwella, ktorému však nik nepovie inak ako Rock (Rob Brown), zúrivo demolovať auto riaditeľky jeho školy Augustine Jamesovej (Alfre Woodard). Namiesto toho, aby naňho podal trestné oznámenie, sa s ním však Dulaine porozprával a zistil, že mladík sa cíti extrémne nepochopený a bez akejkoľvek životnej perspektívy... Nuž a keďže takto trpiacich detí je neskutočne veľa, Dulaine sa rozhodol dostať ich z ulice – pomocou tanca! Hoci to chcelo riadnu dávku presviedčania a šarmu, nakoniec sa mu podarilo získať miesto čestného učiteľa tanca na Rockovej škole – jeho noví študenti však ním spočiatku neboli práve nadšení... Oni totiž žijú skôr hiphopom – a nejaké predpísané pózy a figúry im nič nehovoria! No kúsok po kúsku, aj keď sa to zdalo nemožné, sa odlišné svety na opačných póloch katedry začnú pomaly približovať a prelínať: študenti totiž pochopia, že tanec ich naučí mnohému a nielen správnemu držaniu tela a svojmu učiteľovi zase otvoria oči a srdce pre nespútanú energiu a drsnú krásu hiphopu! Spolu sa im potom podarí vytvoriť dynamickú novú tanečnú kombináciu z hiphopu a mixu štandardných tancov, tzv. HipHop-Ballroom - tanec, ktorým by dokonca mohli zatieniť i profesionálnych tanečníkov v prestížnej súťaži o 5 000 dolárov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (199)

NeosinneR 

všetky recenzie používateľa

Ha, môj prvý film v Student Agency Fun&Relax buse :) Ale k veci. Myšlienka bežnej americkej, potažmo čiernej mládeže tu už bola mnohokrát. Aj to, ako sa postupne vypracovali z ničoho na niečo. Tentoraz tu však bol Antonio a ladné pohyby. Keby to je celé len o tanci, mohlo to byť zaujímavejšie. Vedľajší príbeh tomu trochu uškodil, ale ako jednohubka to celkom fungovalo. ()

sona123 

všetky recenzie používateľa

Nakonec to nebylo tak zlé, jak jsem se bála. Jsou tu všechny potřebné ingridience - pohledný hlavní hrdina, problém, který hrdina zdárně vyřeší, všichni se mají rádi, konec dobrý, všechno dobré - ale chybí originalita, odvaha jít trochu za hranice konvenčního scénáře, šablonovitost, která čiší na sto honů. Je to sterilní, což by u filmu věnovaném tanci, i když jde o klasiku, být nemuselo. ()

Reklama

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Máš strach, že tě budu vést ??" ;) Fantastický Tonny Banderas ve své vůbec nejosobitější a nejrozkošnější roli.. Málokomu bych roli příšerně nakažlivého optimisty Pierra Dulainea, v téhle jinak nesmírně nevěrohodné báchorce seriálové hráčky, režisérky Liz Friedlander, uvěřil jako jemu.. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Od všeho trochu - Hříšný tanec, Tanec v srdci, Sestra v akci, Nebezpečné myšlenky, Nežádej svůj poslední tanec, Smím prosit? a mnoho dalších slaďáků, které čerpají z kontrastu lásky k tanci a outsiderství. To všechno lze znovu najít v novém balení s Antonio Banderasem v hlavní roli. Čili staré téma zas a znovu a záleží jen na vás, jestli máte právě chuť mít opět víru v lepší zítřky. ()

Faustka 

všetky recenzie používateľa

Šarmantnímu Pierrovi chybí k dokonalosti už jen svatozář. A tomu se v současném nelítostném světě nedá moc věřit. Není to tak trochu pohádka..? Jistě… že je! A na můj vkus, už příliš přeslazená. Kdyby měl ovšem Dulane(Antonio… ty ďáble; pokaždé mě dostaneš) ve svém nabitém diáři místečko, možná bych své nízké hodnocení zvážila. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama