Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při své cestě za natočením výpravného filmu z New Yorku do džungle tajemného opuštěného ostrova se známý filmový producent C.B. Denham setkává společně se svým týmem s prostředím plným skrytých nebezpečí. Jejich doposud poklidné natáčení je narušeno únosem krásné herečky Ann Darrowové, kterou se místní domorodci rozhodli obětovat King Kongovi. Kong je naprosto ohromen její krásou a laskavostí, a tak není schopen se bránit a je chycen. Nenasytný producent se rozhodne Konga odvést do New Yorku. Ale ani silné řetězy nedokáží King Konga udržet na uzdě. Nakonec závisí jen na Ann, zda dokáže divokou příšeru přemoci a zachránit New York. (Warner Home Video CZ)

(viac)

Recenzie (3)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o obrovskom macho opičiakovi, ktorý žil na odľahlom ostrove, terorizoval miestnych divochov, bol odchytený výpravou amerických dobrodruhov, ktorí ho previezli do centra New Yorku a počas jeho veľkolepej prezentácie užasnutej verejnosti ušiel a následne bol zabitý. To je King Kongova kultová story. Filmová klasika. Starý snímok z roku 1933 ma prvý krát oboznámil s touto témou. Bolo to veľmi zaujímavé. Ale aj verzia, ktorú mi v roku 2005 naservíroval režisér Peter Jackson ma pobavila. Bol to chrumkavý mainstreamový popcorn. A priznám sa, že sa mi páčil aj titul "Kong: Ostrov lebiek", natočený v roku 2017. Teraz som si pozrel animovaný film "King Kong" (The Mighty Kong) z roku 1998. No keďže sa táto verzia prioritne sústredí na detského diváka, tak mňa nijak zvlášť neoslovila. ** ()

Reklama

Němi 

všetky recenzie používateľa

Animovana adaptace King Konga, prekvapive velmi verna, ale zamerena primarne na male deti. Tomu je podrizeno vse - dialogy, jednani postav i jejich inteligence. Divaku, ktery jiz prekrocil nejakych deset let zivota toho nema moc co nabidnout (vlastne vubec nic - snad jen porovnavani podoby Ann a disneyovske Ariel - v nekterych zaberech az na zalobu). Pribeh sam se pevne drzi nejzakladnejsich momentu puvodniho nametu a tedy i jeho zpracovani z roku 1933, v jeden moment dokonce i remaku z '76, ale cele to nema ani nejmensi naboj a spad. Animace je strasna, pisnicky taky, a kdyz uz jsem doufal v plivanec do toho idilickeho detskeho sveta v podobe masakru na ESB, prisel prvni odklon od predlohy - Kong se vyskubne ze zachranne site (!), spadne... a zaboreny do chodniku na vsechny stastne pomrkava, ze je v poradku. __ Pred par rokama bych byl ale velmi pravdepodobne nadseny. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama