Reklama

Reklama

Epizódy(26)

Obsahy(1)

Skupinka 5 mladých gangsterů, která se ráda zapojí do kdejaké šarvátky, končí bohužel tragickým koncem. Z celé jejich skupiny přežijí pouze tichý Brandon Heat a Harry MacDowell, kteří mají ojedinělou příležitost přidat se k organizaci Millenion (existuje zde velmi důležité pravidlo: zrada se trestá smrtí). Oba začínají na nejnižších pozicích a my pozorujeme rozdílné cesty obou hrdinů, jak stoupají v hierarchickém systému organizace. Poté, co se rozloučíme s Big Daddym (šéf Millenionu), Harry nastoupí na jeho místo. Celý způsob fungování Milleniou se změní a nastává řešení sporu mezi Harrym a Brandonem (poté již s Beyond the Gravem). (soldiersn)

(viac)

Recenzie (22)

Miksa 

všetky recenzie používateľa

Kdbych měl hodnoti seriál do půlky, tak bych možná dal i 5*, ale co se stalo pak!!! Nuda, nesmysly, idiotské chování postav, to co se původně tvářilo jako dobrá gangsterka se změnilo v céčkové mecha-sci-fi. Hvězdičku s nostalgií na první díly. Pokud na to někdo náhodou narazíte, tak po převratech v mafii prosím nekoukejte dál! ()

Utero 

všetky recenzie používateľa

Opravdu úžasné anime. Brandon Heat je jasně jedna z nejlepších a nejzajímavějších postav světa anime (trochu připomína Alucarda z Hellsingu) do kterého se nelze nezamilovat. To platí i o jeho nejlepším příteli Harrym z kterého se vyklube taková svině až jsem mu kolikrát i fandil. To je na Gungrave asi nejlepší. Má naprosto propracované postavy a ikdyž se toho za těch 26 epizod odehraje až příliš moc, tak do sebe ve finále krásně zapadá jako skládačka. Zajímavá je též hlavní znělka. Spousta anime se snaží mít co nejvíc našlapaný a chytlavý opening, ale Gungrave má úplně odlišnou instrumentálku, která ale krásně podkresluje celou atmosféru anime. Ikdyž to naplný počet necítím, za tak výbornou kvalitu zpracování si ho však zaslouží. Dávám slabších pět... ()

Reklama

eye candy 

všetky recenzie používateľa

Pribeh dvou kamaradu (brandon a harry), kteri spolu vystoupaji az na samotny vrchol mafianske organizace Millenion, je tak trochu zanrove schizofrenni. Presto se tvurcum povedlo celych 26dilu perfektne udrzet pribeh pohromade. Druha cast-pomsty je uz spis z kategorie sci-fi a supernatural, od chvile kdy se brandon heat stane beyond the gravem se totiz zacnou dit kulky velke raze a sem tam nejaka ta mutace a potok krve. Gungrave nejpsis nepatri mezi serialy jehoz sledovani by v pameti vasi pritelkyne utkvelo jakozto romanticky zazitek, ale nejedna se ani o typicky shounen. Jde predevsim o hodne silny pribeh o pratelstvi, lasce a zeleznem zakonu mafie. Snad zadna postava zde neni tupe jednobarevna a postupem casu charaktery meni polaritu. Ja vsak grejva vnimam predevsim jako sklicujici a melancholickou odyseou brandona heata(v originale tomokazu seki vynikajici seiyuu btw:)), ktery zde dostava od tvurcu docela nesportovne zabrat. Ale i tak..pri trose snahy se na konci cesty brandona a harryho da v jejich dlouhe pouti za stestim najit i nekolik malych zrnek slunce a bileho pradla leticiho modrou oblohou =) ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Komplexny pribeh, ktory v sebe zahrna rozsiahlu mafiansku sagu, pribeh o laske, o priatelstve, o tuzbe po moci, vedecke pokusy, paradnu akciu, nadprirodzene prvky a nepreberne mnozstvo do detailov prepracovanych charakterov, z ktorych kazdy ma svoj vlastny priestor v pribehu. Co na papieri vyzera ako sialeny mix, ktory nemoze fungovat, v skutocnosti vytvara fantasticky serial, ktoreho hlavnym stavebnym kamenom je mozaika mnozstva prepracovanych charakterov popreplietana emociami. Pribeh zacina ako drama s niekolkymi postavami, rozvinie sa do obrovskeho mafianskeho kolosu, aby skoncila ako intimna drama dvoch ludi. Poviem vam, prial by som si mat priatela ako je Brandon Heat :) (10/10) ()

Ender66 

všetky recenzie používateľa

SPOILERS. Bravi, bravissimi!!! Zasa raz výborné anime, tentokrát z prostredia fungovania mafie. Seriál si ma získal najmä vďaka výborne prepracovanými postavami a vzťahmi medzi nimi (najmä vzťah Brandon - Harry a Brandom - Maria). Celkovo mi postava Brandona veľmi prirástla k srdcu (hoci ide o stokrát použitého málovravného drsňáka), kedže vlatne všetko jeho konanie v seriáli bolo maximálne altruistické a pre lásku k druhým a pre ich bezpečie obetoval naozaj všetko (vzdanie sa Marie v prospech Big Daddyho, neposlanie Harryho na božiu spravodlivosť a zároveň jeho vlastná smrť...) Ako milovníkovi sci-fi mi dejová línia s Necro-rise nevadila aj keď sa podľa mňa mohol kľudne niesť celý seriál v "reálnom" duchu. Takisto oceňujem, že sa tvorcovia so záverčnými súbojmi nepárali, nenaťahovali ich, ale ich práve naopak pojavili veľmi akčne a iba s nutným minimom vykecávania. Záver seriálu a záverečný stret medzi hlavnými hrdinami ma svojou dojímavosťou dojal k slziam, ale aj nebyť ho, tak nemôžem dať Beyond the Gravovi za jeho umenie streľby z dvoch zbraní (Kirika sa má ešte čo učiť:-)) inak ako 10/10. P.S: Neviem presne prečo čím to je že, že v 90% anime musím počúvať anglické mená a výrazy vyslovované s tou (nemôžem si pomôcť) nechutnou anglickou výslovnosťou, ktorá mi neskutočným spôsobom píli uši. Brrr. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

  • Námět byl zpracován také jako PC hra. (Geriel)

Reklama

Reklama