Reklama

Reklama

Arena concerto: la musica per il cinema

(koncert)
  • Taliansko Arena concerto (viac)
všetky plagáty
Hudobný / Dokumentárny
Taliansko, 2003, 102 min (Alternatívna 146 min)

Záznam koncertu Ennia Morriconeho vo Verone v roku 2002, ktorý dirigoval sám maestro, a na ktorom zazneli jeho známe, ale aj menej známe skladby z filmov, medzi ktorými nechýba ani medzi fanúšikmi jedna z najobľúbenejších – Ecstasy of gold. (pivo)

Recenzie (11)

Matty 

všetky recenzie používateľa

Strhující koncertní zážitek pro všechny, kteří na filmech jako Tenkrát na západě nebo Neúplatní obdivovali v prvé řadě jedinečně zkomponovanou hudbu. ()

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Kdo nemá rád hudbu Morriconeho a říká, že ji nemá rád, nejspíš asi ani neví, co vše tento Maestro Mistrů filmových melodií složil, jeho prostě nejde mít nerad. A naprosto nejde se v tomto světě filmů a uměleckých iluzí mu vyhnout...!!!!! ()

_ksilt 

všetky recenzie používateľa

Nejkrasnejsi hudebni DVD, ktere jsem kdy slyse, kdo mate radi klasickou filmovou hudbu nesmrtelnych del, urcite si tohle poridte. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Úchvatná hudba fenomenálneho Ennia Morriconeho, nič iné ako 5 hviezdičiek sa jednoducho nedá dať. Videl so viacero maestrových koncertov a oceňujem, že vôbec nie sú na jedno kopyto. Veď tvorca tak bohatého diela má z čoho vyberať, aby bol každý jeho koncert jedinečný. No a pri tých najslávnejších skladbách, ktoré sa hrajú na všetkých koncertoch, je vždy trochu iný aranžmán. Tentokrát je koncert jedinečný predovšetkým spevom výbornej portugalskej speváčky Dulce Pontes, s veľmi exotickým prejavom. Je to totiž jediný Morriconeho koncert, čo poznám, v ktorom sa používa sólový spev klasickým spôsobom (Susannu Rigacci nepočítam, tá používa svoj hlas ako hudobný nástroj a treba dodať, že fantasticky). K úplnej dokonalosti mi chýbali už len titulky k jednotlivým skladbám, aby som vedel hneď identifikovať aj tie menej známe (veľa ich nie je). ()

Lenykov 

všetky recenzie používateľa

Při Ectasy of gold (zpívá Susanna Rigacci) mě mrazí na zádech... také skvělá Dulce Pontes (Abolisson) a nádherná poslední melodie z filmu The Mission jako třešnička na dortu.Zážitek, který se umocňuje každým dalším shlédnutím... Co dodat, Ennio Morricone je prostě geniální... ()

Reklama

Reklama