Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preteky psích záprahov... Je to týranie zvierat v neľudských zimných podmienkach? Určite nie. Z pohybu a námahy majú psy nevysvetliteľnú radosť znásobenú oddanosťou svojmu musherovi. Vďaka tejto súhre sú psy shopné podať neuveriteľné výkony, o ktorých vám najlepšie porozprávajú samotní pretekári - ľudia milujúci zvieratá, prírodu a šport. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (12)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Spíše než dokument mi to připomínalo reportáž z mistrovství Evropy v závodech psích spřežení. Nicméně pesové jsou opravdu fešáci a svištět si to na saních s větrem ve vlasech musí být opravdu nádhera. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Krátky dokument z taktovky Pala Barabáša o kráse a hĺbke vzťahu človek a pes a tiež o tom, že sa aj sny občas plnia:) ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Rovnako ako predchádzajúce filmy o psích záprahoch sa aj Súhra zaoberá vzťahom musherov k svojim psom na pozadí Majstrovstiev sveta v psích záprahoch. Pavol Barabáš je skúsený filmár, ktorý vie ako komponovať zábery, čo zvyšuje dynamickosť deja a robí ho tak pútavejším aj keď sa tam vlastne nič dramatického nestane. Celé je to o kráse a o spojení človeka s prírodou, ktorú tu predstavujú psi. Aj napriek tomu, že sa nejedná o jedno z veľkých Barabášových diel, nemožno mu uprieť krásu a výpovednú hodnotu, ktorou sú jeho filmy povestné a ktorého je aj Súhra dôkazom. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Krásne zábery, výborný strih, pár milých rozhovorov, celkom dobre zvládnuté propagačné video závodov psích záprahov. Akurát, že to nemalo niečo hlbšie, nejaký príbeh, opis prípravy, starania sa o psy, takto to je len ako dlhšia lepšia upútavka. ()

StrYke 

všetky recenzie používateľa

Sibiřský husky je nejkrásnější pes ze všech psů a jeho vlastnosti, jako je věrnost a sportovní duch, se u leckterého jiného plemena jen tak nenajdou. Nicméně tady je Aljašský malamut :-). Bohužel Súhra hraje na jinou notu, takže ať jsem čekal cokoliv, určitě se mi toho nedopřálo. Konstrukce dokumentu je pěkná, ale dyť já vůbec nevěděl, co se tam děje.. To, že jde o závody je tak nějak jasný, ale o jaký závody? Kdy a kde se odehrály? Na tyto otázky dokument už asi nenašel čas, takže se můžete těšit jenom na pěkné záběry z neznámého závodu. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Průměrnej dokument, na kterém se toho nedá moc hodnotit. Tady je spíše než forma hodnocen ten obsah a ten tvoří láska ke psům. Můžou zaujmout záběry spřežení ze vzduchu. ()

Angelino 

všetky recenzie používateľa

Jeden z naozaj slabších Barabášových dokumentov, ktorý vyznieva skôr ako reportáž z majstrovstiev Európy psích záprahov, než príbeh o vzťahu človeka a psa a ich túžbe po prírode a voľnosti. ()

unagi 

všetky recenzie používateľa

Krásna súhra. Človek by si povedal, že dajte už oddýchnuť tým psom a prestante ich nútiť vláčiť celého človeka so saňami. Pravda je iná a je niekde úplne inde. Psy sa nevedia dočkať záprahov, len aby vyštartovali a boli v cieli ako prvé. Možno je to dlhoročnou aj stáročnou výchovou psa, aby sa zamiloval do ťahania. Až napokon to má v krvy. Bol to človek, ktorý vtláčal do hlavy psom, aby sa navlekli do popruhov a tlačili lenivého človeka? V podstate to je už história, nezmeníme na tom nič, len to že v súčasnosti tie psy to chcú. Krásne povedané, preteky za zimu majú 6 krát, ale so psami sú celý rok, žiadna dovolenka...treba sa starať o psy, hrať sa s nimi, ukázať im lásku! Proste nádherná SÚHRA !!! ()

Reklama

Reklama