Reklama

Reklama

Chlapec, ktorý chcel byť medveďom

  • Česko Dítě, které se chtělo stát medvědem (viac)

Obsahy(1)

Animovaná rozprávka pre deti i dospelých podľa starej eskimáckej legendy. Ďaleko za polárnym kruhom porodí medvedica mŕtve mláďatko. V neďalekom iglu sa eskimáckej žene narodí zdravý a silný chlapec. Zo žiaľu nad mŕtvym dieťaťom sa medvedica položí na ľad a rozhodne sa umrieť. Jej partner ju však chce zachrániť, vkradne sa do iglu a ukradne ľudské bábätko. Odvtedy chlapec vyrastá s medveďmi a postupne si osvojí medvedie schopnosti. Žena je zo straty svojho dieťaťa nešťastná a jej muž sa preto rozhodne medveďa zabiť a doviesť chlapca späť. To sa mu aj podarí, no chlapec sa medzi ľuďmi nedokáže adaptovať. Je presvedčený o tom, že je medveď a že jeho miesto je v divočine. Vyhľadá preto Ducha ľadových plání, ktorý mu povie, že ak je skutočným medveďom, musí splniť tri úlohy: zápasiť s morom, severným vetrom a samotou... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (7)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Názov mal skôr znieť Dieťa, ktoré sa stalo medveďom, sa opäť stalo dieťaťom, ktoré sa chcelo stať medveďom. Filmíku nemožno uprieť originálny príbeh odkazujúci na eskimácke mytologično, aj keď legenda to asi nebude, keďže sa v animáku preháňajú snežné skútre a pod. Tvorcovia sa tiež snažili o vierohodne vyzerajúce konanie postáv a vôbec života v Arktíde a neštítili sa do detského animáku zakomponovať zabíjanie a krv. Čo mi však vadilo, bola animácia, ktorá bola veľmi zjednodušená, skoro až odfláknutá a miestami nevkusná. ()

Axis 

všetky recenzie používateľa

Snad jen Seveřané dokážou mít podobné legendy. Drsné a milé zároveň. Animovaný styl tomuto dílu dává zajímavý nádech. ()

evapetra 

všetky recenzie používateľa

Pohádka z říše sněhu a ledu vypráví o síle mateřské lásky, zvířecí i lidské, hravosti dětství i touze po vlastní cestě a svobodě. Animace citlivě doplňuje bílou krásnými jemně pastelovými barvami a pěkně souzní s hudebním doprovodem. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama