Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový fotbalový klub Arsenal se má v rámci charitativního zápasu utkat s amatérským týmem Trojans. Jack Dyce, hlavní hvězda Trojans, však během zápasu náhle zkolabuje. Poté co zemře, je k případu povolán inspektor Slade ze Scotland Yardu a případ označí jako vraždu. Podaří se inspektorovi vypátrat vraha, než zabije další nevinnou oběť? (reflecto)

(viac)

Recenzie (2)

Svadbos 

všetky recenzie používateľa

Kto je zodpovedný za vraždu futbalovej hviezdy Bushella - práve uprostred hry? Excentrický vyšetrovateľ Scotland Yardu Banks to musí zistiť. Vkusná detektívka a veľmi britská. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Spojenie futbalu a detektívnej zápletky s dominantnou postavou svojského detektíva v hlavnej úlohe už snáď viac anglickejšou záležitosťou byť nemôže. Po smrti futbalistu počas zápasu je na miesto privolaný inšpektor Slade (Leslie Banks) zo Scotland Yardu, aby celý prípad vyšetril. Vďaka jeho metódam a nastraženej pasci sa mu nakoniec podarí vraha odhaliť. Presne tak, ako jednoducho vyznievajú tieto riadky, je jednoduchý aj samotný dej tejto krimi snímky z roku 1939. Film, až na výnimku zasadenia na legendárny štadión Highbury, kde dlhé desaťročia hrával londýnsky Arsenal, či zakomponovaniu dobových záberov zo skutočného zápasu spomínaného klubu proti Brentfordu, nepredstavuje ani divákovi neponúka nič špeciálne, čím by v rámci svojho žánru vynikal. Najzaujímavejší je na ňom práve futbalový námet, ktorý je v snímku najvýraznejší na začiatku a na konci. Odhliadnúc od toho ide o veľmi priemernú detektívku s miestami až otravným inšpektorom v hlavnej úlohe, ktorý má - okrem bizarných klobúkov - odpoveď na všetko, a ktorý rád poúča svojich kolegov. The Arsenal Stadium Mystery je zaujímavý len vďaka svojmu futbalovému aspektu a zachyteným dobovým reáliám s ním spojenými. Zaujímavosťou je napríklad skutočnosť, že trénera Arsenalu vo filme predstavuje vtedajší skutočný tréner tímu George Allison. Ako filmová detektívka je to však podpriemerné dielo. ()

Reklama

Zaujímavosti (2)

  • Filmového trénera Arsenalu stvárnil vtedajší skutočný tréner tohto tímu George Allison. (GTS_PUNK)
  • Zábery zo zápasu, ktoré sa objavujú vo filme, boli natočené 6. mája 1939 počas stretnutia Arsenalu proti Brentfordu. Súboj týchto londýnskych klubov bol posledným zápasom sezóny 1938/39 vtedajšej najvyššej anglickej futbalovej súťaže (First Division). Zároveň išlo o posledné oficiálne ligové stretnutie Arsenalu pred vypuknutím druhej svetovej vojny. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama