Reklama

Reklama

Letisko 1975

  • Česko Letiště 1975 (viac)

Obsahy(1)

Keď cestujúci letu 409 leteckej spoločnosti Columbia nastupovali do lietadla na linke z Washingtonu do Los Angeles, žiadnemu z nich najskôr ani vo sne nenapadlo, čo na nich čaká v ďalších hodinách. Pri ceste nad horami do prednej časti ich Boeingu 747 narazí pilot malého súkromného letúna. Následky sú hrozivé - obaja hlavní piloti nečakaný náraz neprežijú a tretí zostane ležať v bezvedomí. Čiastočne sú zničené nielen niektoré ovládacie prvky, ale narušené je aj rádiové spojenie. Od tohto okamihu všetko závisí iba od odvahy a schopností hlavnej stewardky Nancy Pryorovej... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (55)

curunir 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý by si zaslúžil aby ani radšej nebol pokračovaním tak prvotriedneho katastrofického filmu, akým ,,Letisko" bolo. V tomto filme je všetko odvedené len s polovičným, či ešte menším efektom ako tomu bolo v ,,jednotke". Prvé ,,Letisko" mohlo zo začiatku pôsobiť naťahované, diváka dokonale zoznámilo s postavami, ktorým potom snímka získala svoj emocionálny náboj. Tu nič také nie je, síce akcia nastupuje už zakrátko po úvodných titulkoch, postavy sú k divákovi hodené, ako keby ich už dobre poznal z nejakého predchádzajúceho filmu a množstvo zaujímavých scén je zničených demolačným strihom. Pokiaľ ide o Chartona Hestona, pôsobil na mňa skôr nesympaticky a jeho postava sa istú chvíľu neobjaví na plátne tak dlho, až zabudnete, že je hlavným hrdinom. Ničím už potom neprekvapí šialená operácie záchrany lietadla. Veď kto iný ho môže úspešne priviesť späť na zem, ak nie sám Heston? V druhej polovici len film viacej akčnejším a pridáva na tempe aj napriek absurdnosti mnohých scén. Ďalšie filmy s touto tématikou sa asi viac inšpirovali týmto filmom, než verziou z roku 1970. (napísané 1. 11. ´08) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Jasně, že tohle není tak dobře rozpracované jako první film, ale nemůžu si pomoct, jako akční film to docela funguje, pokud odhlédneme od toho, že je letadlo možné pilotovat s tím, že má pořádnou díru v kabině pilotů a jedině, jak by se to projevilo, by byla trochu zima. Beru tohle jako béčko a jako béčko mě to bavilo. ()

Reklama

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Velmi slabý film ani skvělý herci jako byli Charlton Heston a George Kennedy to tu nezachránili. Filmu jak už zde bylo napsáno chybělo očividně více napětí, neočekávaných a nečekaných zvratů tu také moc nebylo, a už od samého začátku vám bylo vlastně jasné jak to zřejmě nakonec i dopadne. Dlouhé minuty od samého začátku se tu nic nedělo, jakoby se jen čekalo na osudnou srážku, pak zde byla tedy ta srážka nějaké malé bum bum, a pak už ale zase nic, potom jedna nezdařená akce o záchranu pilotující stewardky, a pak už jen vydařené a samotné poklidné pilotování až do samotného méně vzrušivého přistání a to téměř bez škrábance. Samotné pokračování zdařilého Letiště z roku 1970 se tady tedy nezdařilo ani nevyvedlo a zřejmě se možná ani nečekalo. Avšak oproti dnešním leteckým katastrofickým snímkům to stále ještě jde. Sami víme čím vším nás dnešní katastrofičtí tvůrci oblbují a co pak z toho vzniká. ()

LiborGondek 

všetky recenzie používateľa

Filmy na toto téma mám rád. Ale Letiště 1975 nezapře svůj rok natočení. Když se na ten film kouknete dnes, působí lacině, trapně, předvídatelně, atd. Obsazení je, no, hrozné. zlaté pozdější katastrofické filmy, které do podobné role dosadí alespoň trochu hezkou stewardku, když už musí být tak hloupá. Je to starý film, který mohl být úspěšný v 70. letech, dnes už je to spíše úsměvný trapas... 30% ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Podstatne slabsie pokracovanie vyborneho filmu Letiste z roku 1970. Kopa nudy, hluchych miest a prazdnych dialogov. Kto vyhladava filmovu nudu, prosim. Osobne nudne filmy nenavidim. Ale aspon mala ucast mojej oblubenej Glorie Swanson /vo filme Sunset Boulevard si zahrala Normu Desmond/ pozdvihla film na znesitelny priemer . 67 % ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (4)

  • Film bol uvedený v roku 1978 v knihe "Päťdesiat najhorších filmov všetkých čias" ("The Fifty Worst Films of All Time (and How They Got That Way)") od Harryho Medveda a Randy Dreyfussa. (Arsenal83)
  • Gloria Swansonové ve filmu hraje sama sebe. (dopita)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (viac)

Reklama

Reklama