Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia klasického románu z 18. storočia zachytáva bezstarostný život šľachtickej spoločnosti, ktorá už stratila historickú opodstatnenosť i perspektívu. Mladý šľachtic de Meilcour rozpráva o svojom vstupe do spoločenského života, o neistotách, ktoré prežíva. Hľadá čistú lásku, no v skazenom svete ju nenachádza. Stretáva sa s neresťou, chladom, cynizmom a pretvárkou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (8)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nebezpečné známosti trochu inak. Okrem formátu obrazu tento film nejaví znaky televíznej tvorby a všetko svedčí o jeho vyšších ambíciách. Na kostýmoch sa tu absolútne vybláznili, priestory a exteriéry zámku podobne a obsadenie ukážkové. Anna Javorková tu jedna radosť dáva lekcie mladému neskúsenému zajačikovi Majeskému, až by sa mu dalo závidieť. –––– Môžem sa pokúsiť... priviesť ho na správnu cestu. –––– Je iný ako muži, ktorých som doteraz stretla. Je taký... vnímavý. Mám pocit, že je to nesmierne citlivý človek. ()

wictoria 

všetky recenzie používateľa

Slováci jsou na tv inscenace opravdu dobří a je škoda, že se těch slovenských u nás tak málo vysílá. Tato inscenace má pro mě obrovský význam protože jsem byla při jejím natáčení a setkala se tam s řadou skvělých osob (nejen herců)... některé scény se natáčely tolikrát, že jsme je uměli už nazpaměť :-) ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Sfilmovaný príbeh knihy Clauda-Prospera de Jolyot Crebillon v mnohom pripomína Valmonta alebo Nebezpečné známosti. Hlavnou postavou je tu vplyvná pani de Lursay, ktorá vo veciach lásky skúsená a svojím vplyvom na dvore má istú moc. Hoci o jej milostných peripetiách sa tu šušká, navonok v tomto smere pôsobí skôr zdržanlivo. Postupne sa však zamotáva do vzťahu so svojím chránencom markízom de Mélicour. Aj keď produkcia nie je zlá a vidieť, že na kostýmoch a maskách sa nešetrilo, vidieť, že na rozdiel od Valmonta filmu chýba šarm a švih produkcie Miloša Formana. Hudba tu je, ale na atmosféru pôsobí opäť len v náznakoch na niekoľkých miestach a zbytok musia utiahnuť herci. Tí v rámci možností robia čo sa dá a myslím, že Anna Javorková stvárňuje pani de Lursay vynikajúco a ani ostatní herci nepôsobia vyslovene strnulo. Žiaľ bez pomoci produkcie je výsledkom priemerná televízna inscenácia s dobrou výpravou a skvelými kostýmami o intrigách a láske francúzskej šľachty. ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Tento televízny film odohrávajúci sa cca v 80. rokoch 18. storočia je tak neskutočne dobrý (najmä vďaka réžii, kamere, výprave, kostýmom a hereckým výkonom v čele s fenomenálnou Annou Javorkovou a jej nádhernému hlasu), až si divák povzdychne, že ho nemôže vidieť na striebornom plátne. A to som si už vážne myslel, že Slováci nedokážu nakrúcať filmy. ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Nádherná výprava, kostýmy, herci ( točeno na jihomoravském zámku Milotice). Za námět tvůrci filmu nemohou, ten je depresivní a celkem nudný. Přiznám se, že mne Slováci překvapili, že točí i takovéto filmy, které by se mohly vysokou kvalitou a vizuální poetikou postavit např. vedle filmů ruských či polských... ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama