Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia hry A.P.Čechova z činohry SND.  Dráma A.P.Čechova zobrazuje rozpad "šľachtických hniezd", odchod šľachty zo spoločenského života. Na druhej strane obraz kupca Lopachina, dávajúceho vyrúbať nádherný višňový sad, ktorý predtým patril šľachte, predstavuje tie sily v prítomnosti, ktoré ničia krásu, zožierajú všetko, čo im príde do cesty. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (6)

mchnk 

všetky recenzie používateľa

V nádherné melodii, provázející tuto excelentní inscenaci, se skrývá celá podstata tohoto střetu nevinné minulosti s drsnou přítomností. Fantastickým způsobem sehrané figurky nostalgicky (až senilně - Chudík) vzpomínají, bilancují nad životy svými i ostatních, prožívají poslední chvíle na panství, tančí a hodují na dluh. Také hledí do budoucnosti, někteří s pláčem a nejistotou, druzí s plnými kapsami peněz a jasnou vizí, ve které staré musí ustoupit novému a v níž syn sedláka, jenž na panství dřel a nesměl ani do kuchyně, rozhoduje o budoucnosti celého panství. Rozhodně pro fajnšmekry, ale opravdu úžasné, jako většina podobných inscenací od Tatier. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Striedanie stráží. Náhrada šľachty dravými bezškrupolóznymi podnikateľmi, ktorí síce nemajú modrú krv, ale majú peniaze a budúcnosť i keď iba dovtedy, kým ich zasa nenahradí niekto iný. O tom je podľa mňa Višňový sad. TV film, na ktorý som sa veľmi tešil, pretože množstvo slávnych mien zaručovalo kvalitu, ma nesklamal, ale ani príliš nenadchol. Dopozeral som ho, pretože to sa u klasiky patrí, ale ťažko by som vymenoval niečo, čo sa v mojej pamäti na dlhú dobu usadí. ()

Reklama

Aky 

všetky recenzie používateľa

Tak má vypadat Višňový sad, tak má vypadat Čechov, tak ho Čechov napsal a tak by se neurazil, kdyby představení viděl. Žádná z dalších jakkoliv experimentálních českých a slovenských inscenací nadosáhla na tuto bratislavskou. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Toto som nejako nestrávil. Hlavne predloha o šľachte opúšťajúcej rodné hniezdo ma nezaujala a potom tomu nemohli pomôcť už ani herci. (10.6.2017) –––– Na druhýkrát je to trochu lepšie, Haverl je výborný, ale zaujal ma hlavne Mistrík a jeho osudové zamyslenia s revolverom. (31.1.2019) –––– Čítam všakovaké knižky. Ale nijakovsky z nich neviem vyčítať, či žiť alebo nežiť. Pre istotu nosím so sebou vždy revolver. Ako teraz, prosím pekne. Prečo som sa napríklad nezastrelil. – Skús to znova. –––– Zbohom, starý život! Vitaj, nový život! ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Přes moje počáteční rozpaky a jisté drobné výhrady k formátu zpracování to nakonec, k mé spokojenosti, dobře dopadlo. Druhá polovina inscenace mi zcela vynahradila prvotní nejistotu a především Leopold Haverl mě přesvědčil svým hereckým uměním, že tenhle Višňový sad stojí za to vidět a v tichosti si nad ním popřemýšlet. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama