Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér štýlových akčných filmov John Singleton prichádza s ďalším drsným a provokatívnym trilerom. Štyria bratia žijú na predmestí Detroitu v zložitom spletenci čiernej a bielej komunity, ktorej členovia sa  stále učia vzájomnému pochopeniu. V dospelosti sa ich cesty rozdelia – traja bratia odídu do mesta a jeden zostane doma a „usadí sa". Ich matka sa stane obeťou lúpežného prepadnutia a jej život neukončí výstrel z pištole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) sa preto vráti do Detroitu, aby spolu so štvrtým bratom, Jeremiahom (André Benjamin) svoju adoptívnu matku pochovali. Pri tejto príležitosti sa začnú nenápadne zaujímať o to, či išlo skutočne o náhodnú streľbu v supermarkete, ako tvrdí polícia, alebo či matkina smrť súvisí s nie úplne čistým podnikateľskými praktikami. Keď zistí, že policajná verzia má až príliš mnoho dier, začnú po vrahovi pátrať na vlastnú päsť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (323)

emo 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale zaradiť tento film s čistým svedomím do šedého priemeru nedokážem. Veľmi slušný thriller so skvelou atmosférou, sympatickým hereckým obsadením. Je samozrejmé, že film sa snaží tváriť ak drsne a chlapácky, až je to komické... Ale je to taký moderný western-kvalitne spracované béčko. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Dobrý snímek s obsazení, kterému jednoznačně vévodí Mark Walhber a Terrence Howard. Příběh bratrů, kterým zabijí matku a oni nasednou do auta a jedou po dálnici s názvem Pomsta 66 je vcelku nápaditý a film rychle utíká. Žádná super jízda plná honiček a stovek vystřílených nábojů se nekoná, ale film je příjemně realistický a stylový. ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Výživná drsňácká nakládačka, která potěší zejména ústředním kvartetem hrdinů, jimž střelba ani zapálená cigareta vedle otevřeného kanystru s benzínem není cizí, a jednoduchou, ale údernou akcí. Scénář s hladinou originality na minimu nevadí, mnohem více to získává divácké sympatie díky nekompromisnosti hrdinů a frajerským hláškám. Mark Wahlberg je borec, který si svého času musel jít pro samolibou drsnost snad 3x, jelikož z nasraného výrazu povolí jenom párkrát a pořád nemám problém mu celou dobu věřit. Ideální relax na nudný večer, jemuž k dokonalosti chybí jenom Singletonův cit pro postavy, který zvláště v úvodním „vyšetřování“ vyrobí spoustu zbytečných figur, které sice většinou končí s kulkou v hlavě, ale i tak by zasloužili protřídit už na papíře. Jinak gut. ()

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Dalo by sa to charakterizovať ako hranie sa "veľkých" cool chlapcov na veľkých gangstrov a chlapov na piesočku bez akéhokoľvek dohladu. Ale inak je to celkom svižná akcia, teda keď človek zabudne na dve hodinky, že existujú aj nejaké zákony. Z bratov mi najviac vadil Bobi s jeho supervážnym výrazom na tvári pesťami na rozdávanie. Taký slabší Knockaround guys. 2,5* ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Čtyři adoptovaní bratři se rozhodnou na vlastní pěst vyšetřit smrt svojí matky, která zahynul jakoby náhodou při loupežném přepadení. Aniž by znali videozáznam, tak okamžitě pojmou silné podezření, že jejich matka se stala obětí spiknutí a pak už je jen otázkou času, kdy všichni zainteresovaní začnou pikat za svoje viny. Čekal jsem pořádnou akční jízdu a dostal jsem tak trochu nedospělé akční drama s triviální zápletkou, u kterého jsem se v první polovině strašně nudil. V té druhé už to nabralo rychlejší tempo a děj měl spád, ale i přesto mi to pořád připadalo až moc béčkové a to vč. herců - samozřejmě kromě Marka Wahlberga, který zahrál jako vždy na výbornou, ale to bylo málo. 45% ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (14)

  • Venkovní teplota během natáčení nikdy nepřekročila 24 stupňů Fahrenheita (cca 4,5°C). (mi-ib)
  • Ve scéně v baru, v němž bratři pijí whiskey, ve skutečnosti pijí koncentrovaný jablečný džus. (mi-ib)

Súvisiace novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (viac)

Reklama

Reklama