Reklama

Reklama

Harry Potter a Fénixov rád

  • Česko Harry Potter a Fénixův řád (viac)
Trailer 1
Veľká Británia / USA, 2007, 138 min

Réžia:

David Yates

Predloha:

J. K. Rowling (kniha)

Hrajú:

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jason Isaacs, Tom Felton, Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon (viac)
(ďalšie profesie)

Harry Potter (Daniel Radcliffe) sa vracia do Rokfortu, aby nastúpil do piateho ročníka školy čarov a kúziel. Tam však zistí, že väčšina členov kúzelníckej komunity verí, že jeho nedávne stretnutie s Lordom Voldemortom (Ralph Fiennes) je obyčajný výmysel, čím je zásadne spochybnená Harryho dôveryhodnosť. Ba čo horšie, minister kúziel Kornelius Fudge (Robert Hardy) opäť vymenoval nového učiteľa obrany proti čiernej mágii. V lekciách podozrivej profesorky Umbridgeovej (Imelda Staunton) sa však mladí čarodejníci nič zásadné nenaučia, a preto nemajú dostatok vedomostí k boju s temnými silami, ktoré sa okolo nich sťahujú. Na Hermioninu (Emma Watson) a Ronovu (Rupert Grint) výzvu sa Harry rozhodne vziať chod vecí do svojich rúk. Tajne sa začne schádzať s malou skupinou študentov, ktorí sa hrdo nazvali Dumbledorova armáda, a učí ich, ako sa ubrániť čiernej mágii. Hoci je sám ešte len študent, pripravuje odvážnych mladých čarodejníkov na nebezpečnú bitku, ktorá čoskoro prepukne. (TV Markíza)

(viac)

Galéria (319)

Súvisiace novinky

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (viac)

Norton a Pitt opět spolu

Norton a Pitt opět spolu

18.09.2007

V Klubu rváčů byli nerozlučnou dvojicí ;-), a brzy Eda a Brada opět uvidíme na filmových plátnech bok po boku. Stane se tak v dlouho připravovaném celovečerním remaku televizní minisérie State of… (viac)

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (viac)

Reklama

Reklama