Reklama

Reklama

Macko Oliver a Dráčik Šikuliačik

  • Česko Dráček Šikuláček a Méďa Oliver (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Vcelku nezvykle dlouhý animovaný film pro děti. Vypráví o zajištěném medvědu, který nalezl podivného tvorečka ve vejci. Roztomilé zvířátko si zamilovává a pokládá ho takřka za syna. Ono "zvířátko" je ale ve skutečnosti drak, který samozřejmě neustále roste a Oliver s ním zažívá různé lapálie... (Srbic)

Recenzie (25)

Sosak 

všetky recenzie používateľa

Dobře naanimovaná pohádky s interesantním dějem, ale nesympatickým hlavním medvědem. Moc fňukal a choval se jak blbec, to se mi protivilo už jako dítěti, takže nejde o vadu, kterou zaregistrujete v pozdějším věku. Navíc místy je to docela nuda, ale jinak jde o moc dobrou pohádku ze světa zvířat a draků. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Nostalgia. Po mnohých rokoch to na mňa akosi došlo a opäť som si pustil kazetu, ktorú som ako malý prehrával nespočetne krát. Dráčika Šikuliačika, ktorý sa dostal k medveďovi Oliverovi a ten s ním prežíval nemálo trápenia, kým ho vrátil do jeho prirodzeného prostredia, som mal veľmi rád. Musím povedať, že ani po rokoch ma tento film nijak nesklamal, za čo treba najviac vďačiť vydarenej animácii a nič na tom nekazí ani fakt, že film je v slovenčine (inak celkom slušný dabing) dosť nemotorne predabovaný- niektoré postavičky otvárajú ústa aj keď nič nehovoria a troška mi vadila miestami aj ich prehnaná afektovanosť. Charaktery postavičiek aj napriek animácii sú veľmi dobre vykreslené (najlepší je asi Oliverov sluha James), takže rozprávka nestráca naozaj nič zo svojho čara a dobre vystihnutej, trocha melancholickej atmosféry. ()

GoldieX 

všetky recenzie používateľa

Prvního shlédnutí po více jak patnácti letech jsem se bála. Často se totiž stává, že si filmy z dětství pamatujeme jako něco, čím nikdy nebyly. Takže když jsem se konečně rozhoupala, že se si film pustím, byla jsem připravená na možnost, že mě Šikuláček může po tak dlouhé době zklamat. Nezklamal. Je to krásný příběh o rodině, přátelích a o tom, že občas co chceme my musí jít stranou tomu, co je správné. Kdybych měla jenom vytknout jednu věc, čistě ze sentimentálního hlediska, byl by to dabing. Ten je na DVD jiný než VHS verze, a na to jsem si musela chvíli zvykat. I přes to, je to solidních 5*****. ()

Zaujímavosti (1)

  • Jedná se historicky o první nizozemský animovaný film. (ČSFD)

Reklama

Reklama