Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh televízneho filmu Prekliaty služobník lásky sa viaže na obdobie prvej svetovej vojny, kedy sa všetkými prostriedkami heroicky usiloval presadiť mierové riešenie akýchkoľvek konfliktov. Všade ho pokladali za nepohodlného buriča, ktorého bolo najlepšie ignorovať. Nevypočutý kňaz sa preto zákonite rozhodne pre zúfalý čin, počas predstavenia Wagnerovej opery v Prahe vystúpi na javisko Národného divadla a osloví publikum s výzvou, v protivojnovom úsilí. Zatknú ho, obvinia z vlastizrady, zbavia výkonu kňazského povolania a odsúdia na smrť zastrelením. Maliarik je pripravený za svoje ideály umrieť, no vplyvní priatelia spomedzi významných kultúrnych osobností zaintervenujú na patričných miestach a poprava sa nekoná. Život si však zachráni paradoxným spôsobom - internáciou v ústave pre duševne chorých. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrý materiál s množstvom zaujímavých udalostí, ale spracovanie je mierne podpriemerné. Tiež Matej Landl je skôr seriálový herec a takúto silnú postavu charizmatického kňaza neutiahol stopercentne. ()

Monggol 

všetky recenzie používateľa

Akosi oficiálny text distribútora zabudol informovať, že sa jedná o skutočnú pozoruhodnú postavu Jána Maliarika. Mimochodom, blíži sa doba, kedy môžu byť vsadený do väzenia  ľudia so zmýšľaním ako mal on. http://mikesh.szm.com/maliarik.htm ()

Reklama

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Patrně jeden s posledních filmů, kde můžete vidět Tatianu Kulíškovou ještě hubenou! Drama? Inu jak si co kdo nazve, tak to pak pošle do světa. ()

fugyx 

všetky recenzie používateľa

Možno po technickej stránke nie je to dokonalé, ale podstatné je niečo iné. Na 70% to iste je. Častokrát hľadanie spravodlivosti a snaha o dobro končí podobne ako tento film - blúdením. Kompletné obsadenie: Matej Landl, Michal Michel, Marián Slovák, Stano Dančiak, Tatiana Kulíšková, Adela Gáborová, Vladimír Jedľovský, Štefan Labanc, Jana Oľhová, Vladimír Sadílek, Filip Tůma, Andrej Pachinger, Jozef Mokoš, Ivan Martinka, Peter Šimun, Matúš Oľha, Dušan Tarageľ, Jozef Švoňavský, Pavel Gejdoš, Juraj Adamík, František Desset, Tibor Vokoun, Ivan Matulík, Erik Jamrich, Vladimír Zboroň, Rasťo Rogel, Tomáš Maštalír, Ladislav Nezhyba, Géza Galán, Lucia Vráblicová, Gabriela Bírová, Anna Vargová, Ivan Vojtek, Ivan Petrovický, Judita Vicianová, Peter Marcin, Soňa Ulická. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovalo se v Bratislavě, Záhorské Vsi, Košicích a Velké Bielej. (M.B)

Reklama

Reklama