Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historicko-dobrodružný takmer rozprávkový príbeh. Na začiatku bol polorozpadnutý, polozabudnutý most. Ten spôsobil, že sa dvaja mladíci zo súčasnosti - Janko a Karol ocitli nečakane a proti svojej vôli uprostred zúriacej 30-ročnej vojny. V posádke brániacej akýsi bezvýznamný most sa stretávajú s krásnou Halinou, jej dobráckym strýkom, zloduchom kaprálom i čarodejnicou Mandragorou. Aj vďaka nim a krutej realite 17. storočia na vlastnej koži spoznávajú hĺbku ľudskej nenávisti, ochutnajú horkú príchuť zbabelosti, ale pochopia tiež zmysel života a cenu ozajstnej lásky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Celé to vyzerá veľmi umelo a neprirodzene, od vizuálu, cez ozvučenie, hercov až po súboje. Jediným plusom je zobrazenie 17. storočia ako neprívetivého a temného miesta, no aj to sa zmení, keď nastúpi romantika. Navyše je tu určite ten najhoršie vymyslený spôsob cestovania v čase. Je to síce pekná metafora, že sa prenesú v čase vďaka starému mostu, no len tak sa prepadnúť do minulosti je nezmysel aj v rámci sci-fi a fakt si s tým nápadom mohli viac pohrať, nie to takto odfláknuť. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Odskočit si do třicetileté války by mohlo být pro našince zajímavé. 1)  Ale není. Českých (slovenských, československých) filmů na téma cestování časem moc nenajdeme. O to více mrzí, když se dílo nepovede._____ 2)  Zmatený příběh - nepříběh nabízí pěknou hříčku: dvěma vysokoškolsky vzdělaným odborníkům - architektům, osud nabídne osud přenos do doby třicetileté války. Ocitnou se v nějaké díře mezi vojáky při obraně mostu. Co myslíte, že asi udělají?_____ 3)  Spoiler. Neuhodnete, pokud jste neviděli. Oba inženýři se chovají jako po lobotomii. Svých znalostí historie nevyužijí ani jednou a jen víceméně tupě zírají._____ 4)  Je to škoda. Jsou to pěkní kluci. 25letý Roman Matisko (Janko) je tmavovlasý. 32letý Peter Bebjak (Karol) dnes působí jako režisér a producent, v menší míře jako scenárista a herec._____ 5)  35letý režisér Ľubo Kocka měl očividně slabost pro nahá mužská těla a poskytl mi tím byť jen nepatrné potěšení._____ 6)  Že mnozí herci byli předabováni, jak uvádí jan72**, jen potvrzuje tvůrčí bezradnost autorů. ()

Reklama

Petike 

všetky recenzie používateľa

Pekný námet o náhodnom cestovaní v čase do čias tridsaťročnej vojny (taký slovenský Timeline od Crichtona, LOL ?), ale spracovanie bolo priemernejšie. Miestami to malo podarenú atmosféru. Predabovanie niektorých hercov trochu smiešne. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

K rozprávkovému príbehu to má dosť ďaleko, film je plný násilia, krvi a mŕtvol. Takže temný príbeh zo stredoveku, bohužiaľ so slabým scenárom. Na druhej strane na to, že ide o televíznu inscenáciu, je výprava kráľovská. Dobrú prácu odviedli kluby historického šermu, historických remesiel, zbraní a kostýmov. Aj pri tom príjemnom závere som sa nezbavil zlého pocitu z neprehľadného deja, ktorý bol spomaľovaný v nevhodných momentoch, a na tri hviezdy film nedosiahol. ()

jan72 

všetky recenzie používateľa

Hlavná ženská postava Halina - Katarína Matisová (neskôr Ďurcová, dnes Jesenská - moderátorka relácie Na chalupe) predabovaná H.Gajdošovou. Aj dalšie postavy predabované - Matisko (hovorí Ján Kroner), Bebjak (hovorí Landl), Grissová (hovorí Krížiková). Musím pochváliť dobrú historickú výpravu - kostýmy, stavby, aj vhodne obsadenie Gogála, Hryca či Bahúla. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama