Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tupac Shakur (ve své poslední a nejlepší roli) a James Belushi hrají v tomto vzrušujícím akčním thrilleru dva zkorumpované policejní detektivy zapletené do nebezpečné sítě podvodů. Detektivové Divinci a Rodriguez praktikují v ulicích svou vlastní, krvavou verzi zákona: dohodnou obchod s drogami, sami shrábnou peníze a dealery zabijí. Tato lukrativní "bokovka" jim bez jakýchkoli problémů již několik měsíců skvěle vynáší. Když však zjistí, že jejich poslední obětí byl maskovaný policista z protidrogového oddělení, jsou donuceni rychle vymyslet způsob, jak si zachránit holé životy.Jejich "geniální" plán se však brzy začíná hroutit a Divinci a Rodriguez jsou vtaženi do stále zběsileji se roztáčející spirály podezření, zrady a vražd, ve které nemohou nikomu věřit ... dokonce ani sobě navzájem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (62)

castor 

všetky recenzie používateľa

Zkorumpovaných poldů už tady bylo spousty. Jenže jak už to scénárista chtěl, tihle dva to totálně zprasí. Pak znovu a s dalším tlakem a přibývající nervozitou zase. Kriminální příběh nemá větší zádrhele, herci do jednoho plní to, co se od nich čeká, na druhou stranu to není ten film, který bych hned šel někomu doporučit. Je to kousek svým způsobem stylový a příznivce žánru po srsti hladící, ale skrz naskrz průměrný scénárista Jim Kouf (Křižovatka smrti s Jackie Chanem, Lovci pokladů s Cagem, americká napodobenina Taxi) měl možná látku přenechat po režijní stránce někomu osobitějšímu!! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Čiernohumorne pojatá kriminálka v ktorej sledujeme dvojicu špinavých policajtov, ktorí zabijú policajta v utajení a tak sa to snažia za každú cenu na niekoho hodiť. Lenže scenárista si zakaždým vymyslí nejaké prekvapenie, ktoré im zhatí všetky celkom inteligentne vymyslené plány. To bol snáď jediný problém, ktorý som s filmom mal. Nech dvojica vymyslela čokoľvek, tak bolo jasné, že sa im to nejak poserie. Vďaka tomu mi ich bolo ľúto a to aj napriek tomu, že zabili poldu a chystali sa zabíjať aj ďalších ľudí, pretože hrali nefér hru so scenáristom, ktorú nemohli vyhrať. Plus ešte je škoda, ze Tupak bol vo filme upozadený a celý film ťahal Belushi, ktorý na jednej strane dokázal byť chladnokrvný, ale zároveň dostatočne ľudský, aby som ho chápal. Len v závere už začal robiť zo zúfalstva prehnane kruté veci. Fascinujúce bolo sledovať vtipný proces s obeťou hlavnej dvojky, keď divák videl aké lapálie musia absolvovať, aby to na niekoho hodili. Len záver mi už pripadal príliš prekombinovaný a posledná scéna trochu WTF. Ale celkovo ma to stále baví aj pri opakovanom zhliadnutí. Naviac prvýkrát bez 4:3 orezu som si vychutnal pekné širokouhlé zábery. 7/10. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nadprůměrný krimi s hodně dobrou atmosférou a skvělými herci. Tupac i Belushi jsou tady pěkný hajzlové a hlavně Belushi neni s vousama skoro k poznání, což je dobře, protože hned vypadá jako správnej záporák. Tupaca sice moc neznám a jediný co vim je, že po tomhle filmu umřel, ale tady taky hraje skvěle. A takovej Dennis Quaid jako somrák taky nemá chybu a James Earl Jones v roli právníka potěší. A když se k takovýmu hereckýmu zastoupení přidá i dobrej příběh bez větších zádrhelů tak si to lepší 4* zaslouží ()

dANo 

všetky recenzie používateľa

Váhal som medzi 3 a 4*, ale nakoniec sa prikláňam k trom, lebo som pri sledovaní tohto thrilleru nepociťoval takmer žiadne napätie... Všetko, čo sa hlavným hrdinom začalo rúcať v ich pláne, sa dalo predpokladať a jediný kvázi prekvapivý moment premeny Joe-a Doe-a sa tiež dal vytušiť, keďže Dennis Quaid aj napriek dobrému maskovaniu prezrádzal, že to nebude len obyčajné cameo. Záver tiež nepriniesol nič nové a tak mi zo zhliadnutia tohto filmu ostal iba ten pocit, že pre Tupaca to bol posledný prejav v jeho krátkom živote a že sa mu celkom vydaril (ten prejav, nie život:). ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Drogy sú zlé, to áno, ale ešte horšie je zabíjať kvôli vysnivanému životu na Havaji. Dvaja policajti na to nemajjú a napriek tomu sa hrajú na veľkých "spravodlivých" pomstiteľov, pričom ich snaha sa počas filmu stále viac podobá na úsile Pata a Mata zachrániť situáciu. V tomto prípade vlastnú prdel. Film má aj nečakané a vtipné momenty, až sa u mňa vyšplhal na slabšie štyri hviezdy. –––– Kdybys nezačal zabíjet ty lidi, nemuseli jsme být ve sračkách. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (6)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 165krát což je 1,61krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Belushi púšťal Tupacovi skladbu "Fly Me to the Moon" od Franka Sinatru a chcel, aby ju pre soundtrack k filmu vysamploval. Tupac však skladbu veľmi miloval a cítil, že by mala zostaň nedotknutá. (Real Tom Hardy)
  • Vzťah "na nože" medzi Belushim a Shakurom na obrazovke bol sprevádzaný aj vzťahom mimo nej. Shakur chcel väčšinu scén natočiť na jeden až dva pokusy, zatiaľčo Belushi preferoval opak. Toto Shakura veľmi štvalo. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama