Reklama

Reklama

Chaplin v hotelu

  • USA Mabel's Strange Predicament

Obsahy(1)

Mladé dievča – Mabel sa hrá v hotelovej izbe so svojim psom. Náhoda chce, aby sa jej loptička odkotúľala na chodbu. Sporo oblečená Mabel pre ňu vybehne, ale zostane vymknutá na chodbe. Tu okolo prechádza opitý Charlie Chaplin. Mabel sa pred ním hanbí a uteká sa schovať do protiľahlej izby. (Diazbros)

Recenzie (16)

LegoMan69 

všetky recenzie používateľa

Jasný děj, fajn gagy, v podstatě bych tomu nic nevytkl. Jsou to hotelové taškařice, kde Chaplin chce Mabel a běhá za ní a Mabel se ukryje pod postelí v jednom pokoji. A v tom pokoji bydlí muž s manželkou a jak manželka uvidí, že její manžel má pod postelí Mabel tak mu vynadá a ještě se tam přimýchá milenec Mabel...všechno to dává smysl (v komentáři jsem ten děj jen tak načrtl) a především je to vtipné. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     Krátka groteska z Chaplinového raného Keystone obdobia, v ktorej úplne po prvý raz stvárňuje svoju legendárnu postavu tuláka (na jeho výzore zaujmú odlišné, také bohatšie fúzy). Charlie sa tu ako podgurážený a poriadne drzý hotelový hosť s fľaškou vo vrecku dvorí rôznym dámam (lepšie povedané obťažuje ich), ktoré potom s výrazom odporu od neho prchajú kade ľahšie. Proste dosť smutný pohľad (či vlastne vďaka Charlieho neodolateľnej charizme veľmi úsmevný pohľad). Samozrejme treba nutne spomenúť aj okatú Mabel Normand, ktorá je tu v tom svojom pyžamku a s tým jej vystrašeným výrazom priam rozkošná. A hlavne to bola jedna z mála silných žien filmového priemyslu v danej dobe, za čo má moje veľké uznanie. Groteska neoplýva množstvom vtipných gagov a v závere sa zvrhne na tuctovú melu, v ktorej sa všetky postavy mydlia navzájom, napriek tomu si myslím, že si vďaka uvedeným skutočnostiam pozornosť zaslúži (po poslednom zhliadnutí zvyšujem hodnotenie z pôvodných 2 hviezdičiek na 3 hviezdičky). Videné s výbornou hudbou od The Mont Alto Motion Picture Orchestra z roku 2010, ktorá celkový dojem dosť zvyšuje. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Charlie Chaplin už vo svojom takmer klasickom obleku a komickom archetype, s alkoholom v krvi a chuťou stvárať eskapády v miestnom hoteli. Už to má tú (síce ešte poslabšiu, ale je to tam) príchuť jeho neskoršej tvorby, vtipov je pomenej, ale celkom dobre fungujú (čo sa ostatne dá povedať o celej groteske aj vtedy, keď tam práve Chaplin nie je) a najlepší je samozrejme samotný Chaplin, ktorý tu už niečo predvádza a dokáže diváka rozosmiať. Pes, kvetiny, Mabel Normand pod posteľou a celkovo vyzretejšie než úplné začiatky. 60% ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Slabé. Na druhou stranu sice ne špatné (Chaplin opravdu má i horší kousky), ale zrovna tahle záležitost vám nijak v paměti neutkví. Krom toho, že tam Charlie hraje vyloženě opravdu druhé housle, není tenhle film ani nijak vtipný a co se týče gagů, tak jeho naprostým vrcholem je to, že Charlie spadne na zadek, což není nikterak skvělé, a trapné jsou i další pokusy o humor. Naštěstí to ještě není tak zlé, a tak to dá alespoň na ten průměr. Hlavní role a režie - Mabel. No, je to znát... ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Koukám na to a brblám si sám pro sebe, že tohle je snad nejslabší chaplinovka co jsem zatím viděl (a pár jich za sebou mám).. Chaplin půl filmu jen posedává a největší ukázka jeho akrobacie (jindy na úrovni kung-fu) je, že spadne na prdel...děj je nepřehledný a nudný... No a tady koukám, že to ani netočil on-v tom bude asi zakopaný pes.... Nebrat. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (3)

  • Ve Švédsku bylo tamějšími cenzory promítání filmu zakázáno kvůli údajnému nemorálnímu obsahu. (SeanBean)
  • První Chaplinův film s Mabel Normand, která byla jeho partnerkou ve většině snímků z produkce Keystone. (everlong)

Reklama

Reklama