Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prodavačka párků v podání Mabel Normand se za úplatek dostane na automobilové závody. Podobně se sem bez placení dostane i Charlie. Mabel prodává párky obecenstvu, ale příliš se jí nedaří. Lidé si rádi vezmou párek, ale zdráhají se platit. Když si jejího stánku všimne Charlie, odláká její pozornost a stánek ukradne. Vypukne honička, do níž jsou zapojeni i keystonští policisté a vše skončí rvačkou. Chaplin nakonec proti útočníkům hodí celou krabici s párky a odchází s nešťastnou Mabel pryč. (Weissik)

(viac)

Recenzie (11)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Na začiatku filmovej kariéry sa Chaplin ešte len hľadal, čo a ako tvoriť, takže len slabšie tri hviezdy. Táto raná groteska neoplýva scenárom, skôr ide o improvizáciu, bláznivé fackovanie a hromadné pády. Zaujímavé je asi len to, že facky rozdáva a občas aj dostáva žena, jednoducho ukážka emancipácie pre viac ako sto rokmi. ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Chaplinové začiatky v Keystone iba zriedkakedy vybočovali zo šedivého priemeru a táto krátka groteska je toho žiarivým príkladom. Nemá to ani vtip, ani nápad a aj "príbeh" je akýsi zmätený. Charlieho zlomyseľný "humor" je založený hlavne na tom, že ustavične niekoho nakopáva do zadku a potom sa na tom smeje. Poteší účasť sympatickej Mabel, ktorá tu zase neustále narieka. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Spíš z těch slabších grotesek, ovšem i tahle má své vtipné momenty, např. Chaplinovo pojídání párků, či nával zákazníků. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama