Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý boj o česť, moc a spravodlivosť! Strhujúce historické dobrodružstvo plné epických súbojov, zasadené do vizuálne podmanivého prostredia vtedajšieho Ruska. Nie je žiadna náhoda, že film Viking je nazývaný aj ako ruská Hra o tróny. Kyjevská Rus, koniec 10. storočia. Po smrti vládcu Kyjevskej Rusi Sviatoslava I. vypukol bratovražedný boj medzi jeho synmi. Z neho vychádza víťazne Jaropolk (Alexandr Usťugov). Oleg (Kirill Pletňov) je mŕtvy a mladé knieža Vladimir (Danila Kozlovskij) uteká do Švédska. Tu v priebehu rokov zhromaždí vojsko vikingských žoldnierov a na jeho čele sa vracia, aby dobyl Kyjev a zjednotil ríšu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (160)

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Polorodí bratři, synové Svjatoslava I. se, eufemisticky řečeno, neměli příliš rádi. Nebo, napadá mě, naopak měli a v duchu ´co se škádlívá, to se rádo mívá´ pracovali na tom, jak se vzájemně definitivně uškádlit. Jak Vladimira vnímám víc jako postavu literární než historickou, tak mi tady byl sympatičtější jako barbarský násilník, než v podobě Bohem osloveného uvěřivšího budoucího světce. Rognědě se vůbec nedivím, vzhledem k okolnostem člověk skoro lituje, že její atentátnický pokus nebyl úspěšný. Irina mě iritovala a ve svém počínání mi připadala umělejší, než ten digitální zubr na začátku. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Naozaj veľkolepý film, na ktorom je vidieť každý investovaný milión rubľov. Ohromné davové scény, hradiská, lode, obetiská s modlami starých bohov, prepracované interiéry, kostýmy, zbroj a zbrane – z toho všetkého priam prechádza zrak. Celý film je parádne natočený a ozvučený, digitálne omaľovánky sú veľmi dobré a dokonca aj ten počítačový tur, ktorého lovia v úvodnej scéne, znesie porovnanie s tým najlepším od ILM. Príbeh pôsobí uponáhľaným a zároveň roztriešteným dojmom, miestami má dokonca problém s nadväznosťou scén – skrátka vyzerá, ako keby tie dve hodiny zostrihali z cca 6-dielneho seriálu. Kvôli tomu výrazne trpia motivácie postáv, vývoj postáv a vzťahov nie je dostatočne prekreslený a uveriteľný. Herci sú bez problémov, najmä hlavný hrdina a predstaviteľ radcu a pobočníka Svenelda, ktorý zároveň slúži ako rozprávač príbehu. Čo mi vo filme dosť veľmi chýbalo, je akákoľvek zmienka o Slovanoch a ich bohoch. Tá slovansko-varjažská dynamika sa nerieši. Staré ukrajinské kmene sa vôbec nespomínajú. Pohanskí žreci sú od začiatku zobrazení ako nesympatickí, zákerní, neustále sfetovaní a krvilační blázni. Vladimíra nazývajú cudzincom a dokonca sa ho pokúsia zavraždiť. Napriek problémom so scenárom a jasným prvkom ruskej propagandy je film povinná jazda pre všetkých milovníkov historických filmov, je to pastva pre oči a môžeme len snívať o tom, že by niekedy vzniklo čosi podobné trebárs o Pribinovi alebo Svätoplukovi. 7/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre ruského diváka skvelá podívaná, ale Nerusovi to nemusí prísť zaujímavé. Bez naštudovania problematiky sa trochu stráca, málokto má vedomosti o tom, ako sa vyvíjala Kyjevská Rus v 10.-11. storočí. Filmársky je to natočené dostatočne špinavo, stredovek z toho dýcha. Príbehovo je problém nájsť si sympatie k hlavnej postave, hoci myšlienka, že i hriešnik sa môže obrátiť je tu podaná celkom dobre. Mnoho ľudí bude možno vidieť problém v tom, že pointa smeruje k christianizácii Rusi. ()

merit1 

všetky recenzie používateľa

Modré filtre a nezvládnuté digitálne zviera dokážu z filmu, ktorý si zakladá na naturálnosti, ubrať veľa z dojmu. Na druhej strane, spomínaná prirodzenosť, výborné exteriéry aj interiéry, spolu s bitkami a krvou sa vyskytujú hojne a je to viac ako pozerateľné. Avšak príbehu chýba kompaktnosť. Striedanie jednotlivých dejových pasáží je urýchlené, bez väčšej prípravy, čím sa dej stáva plochý a prerod hlavnej postavy málo uveriteľný. Najviac citov ponúkla osudová láska, ktorá sa nakoniec javila ako hlavná Vladimirova motivácia. ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Prototyp zábavné kraviny, kde se nešetřilo na výpravě, ale zřejmě proto už nezbylo na papíry pro další verze scénáře, protože ten je, mírně řečeno, pitomý jako lobotomizovaný křeček, co vede Arménský klub přátel Ordinace v růžové zahradě. A je to hrozná škoda, protože rublů se utratilo hodně a film je prostě sympatický. Ale scénář, který působí jako slepenec tří slabších dílů z Vikings, postrádá nějakou pořádnou gradaci na konci a popravdě, poslední půlhodina je asi nejslabší. Jenže... Jsou tam Vikingové a rusácí, co mají hodně ostrejch seker, to ke štěstí stačí (o=´ ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (8)

  • Kostýmoví dizajnéri v rámci príprav na film navštívili viacero miest a krajín ako Čínu, Indiu, Fínsko, Švédsko, lotyšskú metropolu Riga či bieloruský Minsk. (MikaelSVK)
  • Film se natáčel 6 let. (Cheeter)
  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)

Reklama

Reklama