Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malcolm O'Keefe (Peter Jason) sa pričinením svojej manželky Joan (Carrie Snodgress) dostal do blázinca. Niekoľkoročný pobyt v tejto inštitúcii v ňom vzbudil túžbu po spravodlivej odplate. Dnes, presne v predvečer dňa všetkých svätých, sa mu konečne podarilo ujsť. Jeho ex sa zatiaľ so svojim terajším manželom (David Carradine) pripravuje na halloweenský večierok a k jej synovi Christopherovi tak prichádza Linda (Jacqueline Giroux), mladá, začínajúca herečka. Tá čoskoro príde na to, že túto prácu jej bol samotný čert dlžen. Chlapec má pre ňu pripravený celý rad morbídnych žartíkov a to najhoršie ešte len príde. K svojmu bývalému domovu sa blíži Malcolm, pevne rozhodnutý pomstiť sa všetkým, čo mu tak zbabrali život... (beso74)

(viac)

Recenzie (3)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Keď sa ženská rozhodne, že dá svojho manžela zavrieť do blázinca, aby si mohla následne v kľude užívať so svojím milencom, nemôže naivne čakať, že to ostane bez následkov. A tak po niekoľkých rokoch naštvaný a psychicky rozhodený manžel z blázinca utečie a cez Halloweensku noc sa rozhodne prísť domov na vizitu. Doma je však iba opatrovateľka a mladý syn, ktorý ju neustále ničí rôznymi žartíkmi a nástrahami. Ako sa ich stretnutie vyvinie, na to si divák musí hodnú chvíľu počkať, keďže cesta domov trvá takmer celý film. Pozerať sa to ale dá a finále je našťastie dosť fajn. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Ďalší horor z 80. rokov, ktorý sklamal. Prvých 10 minút je prológom. Potom dobrú ďalšiu hodinu sledujeme na striedačku vyčíňanie malého nepodareného zmrda, náhodné rozdávanie sladkostí a zároveň "podareného" psychopata na ceste domov. V čase 1:09 sa mu to nakoniec podarí a niekoľko desiatok sekúnd nato konečne dôjde k prvej "šokujúcej" udalosti. Samozrejme, celý film sa snaží priživiť na Halloweene, dej sa odohráva v priebehu jedného večera, len náhodou je tým dňom 31. október, vraždiaci nástroj je tu nôž a hlavnou hrdinkou je (ne)sympatická babysitterka. A samotný halloweensky kruh sa uzatvára v samotnom závere príbehu. Posledných necelých 20 minút nie je najhorších, problémom je akurát sa k nim prepracovať. David Carradine sa vo filme objaví na 5 minút, Carrie Snodgress asi dvakrát toľko, Paul Bartel na minútku a zvyšok hereckého spolku je totálne jalový. Kúsky malého Houdiniho nijako nenadchnú, útek zo psychiatrie je síce bizarný ale určite nie zaujímavý, hlavná hrdinka trúba, ktorá zas a znova naletí malému decku. A tak na konci som podobné pocity mal aj ja - divák. Gary Graver zase raz dokázal, že natočiť film, kde ku spokojnosti diváka nestačia len vzdychania rôznej dĺžky a intenzity, je nad jeho sily. Niečo okolo 30%, že som mal pekný deň, zaokrúhlime hore. Prečo si to vlastne pozrieť? Dve scény, na ktoré len tak ľahko nezabudnete - úvodný odchyt pacienta do blázinca a reportáž z tejto inštitúcie. ()

Reklama

LION-MR.T 

všetky recenzie používateľa

Na tuhle věc si matně vzpomínám,takže možná berte hodnocení 1 hvězdu plus mínus. Nemůžu uvěřit,že tenhlel režisér skončil u režírování péček,záhy po tomhle filmu. ()

Zaujímavosti (5)

  • Priečelie blázinca je v skutočností fasádou slávneho filmového štúdia Culver Studios v Culver City, California. Bolo založené v roku 1918 Thomasom  H. Incem a stalo sa svedkom natáčania takých filmov ako napr. Zrodila se hvězda (1937), Odviate vetrom (1938), Rebecca (1940). (beso74)
  • Natáčanie filmu stálo 55 000 dolárov, režisér a scenárista v jednej osobe, Gary Graver, zaplatil 30 000 zo svojho vrecka, zvyšok doložili investori a distribútor. (beso74)

Reklama

Reklama