Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda hovorí: kedysi dávno v jednom kmeni, ktorému vládol múdry vladyka žili dvaja mládenci Rastislav a Ctirad. Obaja milovali vladykovu dcéru Milicu. A ona milovala Rastislava. A tak sa starý vladyka rozhodol, že ju dá za ženu tomu z nich, ktorý mu donesie kožu z bieleho jeleňa, ktorá mu má zaručiť večnú mladosť. A tak sa mládenci vyberú na lov. A skutočne, skoro sa im podarí jeleňa uloviť, no chráni ho zázračný sokol, ktorého Ctirad poraní. Ibaže sokol je vlastne samotný Kovlad, pán medenej hory, ktorá ukrýva v sebe nesmierne poklady. Pretože má zranenú nohu, nemôže sa vrátiť do svojho kráľovstva. Pomôže mu však Rastislav aj za cenu, že Ctibor sa vráti ku kmeňu skôr ako on a bude sa uchádzať o Milicinu ruku. Samozrejme, že Kovlad sa mu za pomoc odvďačí darom nesmiernej ceny. Daruje mu oceľový meč, ktorý z neho spraví najchrabrejšieho bojovníka. Má to iba jeden háčik. Nikdy nesmie zneužiť jeho silu na upevnenie vlastnej moci. A tak sa začne Radoslavov šťastný život po boku milovanej Milice. Ibaže čas pomaly ale isto pracuje proti nemu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Viac "slovanská fantasy" než rozprávka, čo je príjemná zmena, len škoda, že tvorcovia nedokázali vytvoriť aspoň takú atmosféru ako Jerzy Hoffman s trochu historickejšie ladenou, ale do rovnakého prostredia zasadenou Starou básňou. ()

Reklama

Triglav 

všetky recenzie používateľa

Pohádky já můžu. Podmanivou a tajemnou atmosféru slovanského dávnověku já můžu dvojnásob. Slovenštinu já můžu. Moniku Hilmerovou já můžu. Na pohádku značně originální dějový zvrat, kdy se z klaďase Radoslava stane div, že ne padouch k pohledání, teda ale nemusím. Nicméně jde o vydařený kousek a v budoucnu rozhodně zhlédnu znova. ()

Petike 

všetky recenzie používateľa

Potenciál to malo, ale vo viacerých veciach mohlo byť ešte oveľa lepšie. Snahu o príbeh s uveriteľne omylnými postavami musím pochváliť (jedno z hlavných pozitív tejto fantasy rozprávky), ale aj to akosi nebolo dotiahnuté do detailov. Určitá cliffhangerovitosť konca, nadväzujúca na všadeprítomný motív hrdinu podliehajúcemu pokušeniu a spreneverejúceho sa svojím niekdajším zásadám, zachraňuje tento film pred horším hodnotením. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama