Reklama

Reklama

Zúfalé manželky

(seriál)
  • Česko Zoufalé manželky (viac)
Z nakrúcania 2
Dráma / Komédia / Mysteriózny
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvorcovia:

Marc Cherry

Hrajú:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(180)

Obsahy(1)

Je to možné? Mary Alice Young (Brenda Strong) vyzerá tak šťastne. Nádherný dom na predmestí, spoľahlivý manžel, dieťa a mnoho ďalších vecí. Toto všetko sa rozhodla zanechať? Zdá sa, že áno, ale človek by tomu najradšej neveril. Lenže o pochybnostiach nemôže byť ani reči vo chvíli, keď táto žena ukončuje svoj na prvý pohľad šťastný život výstrelom revolvera. Lenže akokoľvek je to netradičný úvod, táto postava sa s divákmi rozhodne nelúči. Práve naopak. Bude to práve Mary Alice Young, ktorá nás bude sprevádzať po tomto malebnom predmestí a zoznámi nás nielen s jej rodinou, ale aj so susedmi a najmä s jej priateľkami. Iba vďaka jej teraz už nadprirodzenej schopnosti sa dostaneme do diskrétnych zákutí, ako sú spálne alebo toalety. A iba vďaka nej sa dozvieme veci, o ktorých nemajú tušenia ani tí, ktorých sa to najviac týka. Nazrime teda do životov jej piatich najlepších priateliek a spoznajme ich skutočné životy... Mimoriadne úspešný seriál televízie ABC získal tri zlaté Glóbusy, päť cien Emmy a mnoho ďalších cien. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (17)

Z nakrúcania 2

Recenzie (571)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Dnes už veľkému zárezu na pažbe klasickej tvorby televízie minulej dekády som sa, prirodzene, vyhýbal. Najmä teda kvôli predsudku, že pôjde o identickú žumpu a dno všetkého možného, dna kalibru Sex and the City. Ako veľmi som sa len mýlil. Z povrchného pohľadu sa môže zdať, že megahit od ABC s názvom Desperate Housewives je len stoosemdesiat-epizódovou prehliadkou pôvabu opojného vizuálu mladej Evy Longorie v najlepšej forme, jej dlhých karamelových nôh a nekonečnej zbierke ultrasexy lodičiek, no v realite ide skôr o stotridsať-hodinový scenáristický poklad (možno ľahko zveličené), najmä prvá séria, pretkaná veľkým množstvom rozličných kreatívnych nápadov, kde sa podarilo aj tie najmdlejšie situácie z bežného každodenného života natočiť zaujímavo, aj s kvapkou napätia, zvedavosti a očakávania, čo sa nakoniec udeje. Desperate Housewives je portrét paranoje a skazenosti idylického predmestia po vzore American Beauty, i keď musím uznať, častokrát až s karikatúrnym presahom, úplným odtrhnutím od reality a racionality na úkor dramatizácie a zábavnosti epizód. Každá séria na poli 24 epizód rieši novú záhadu, s ktorou sa ústredné kvarteto musí potýkať. Je to taký zaujímavý trojitý mix serializovaného a epizodického formátu zabalený v opaku antológie (fakt som nenašiel správny výraz), s ktorým som nadmieru spokojný. --- Do "záznamu" by som tiež rád chcel uviesť – s ničím, čo sa na obrazovke za posledných 50 epizód udialo, som nesúhlasil a/alebo sa nestotožnil. S akýmkoľvek rozhodnutím, konaním či úvahami a názormi postáv. Prečo to hovorím? Marc Cherry je zrejme jediný showrunner, ktorému sa podarilo jeho tvorcovským umom presvedčiť ma, aby mi vyššie uvedené zásadne nevadilo ani raz. A Neal McDonough highlightom možno nielen piatej série, ale aj seriálu vôbec. --- (27.1.2023) Sumár po 5 mesiacoch a 130 epizódach: Aj napriek už povedanej skutočnosti, že som sa prakticky nestotožnil so žiadnym konaním ktorejkoľvek z postáv a spravidla ani s ich myšlienkovými pochodmi, musím konštatovať, že sa jednalo o naozaj krásnych 5 mesiacov strávených v spoločnosti kompletne iracionálneho osadenstva Wisteria Lane na predmestí Fairview. Netuším, či sa sem ešte niekedy vrátim, no ako poznám svoje dementné ja, určite ešte raz áno. Z nostalgie určite áno... #1 Flashback 16. epizódy 8. série... genialitka <3 (S1 4.8.2022-30.8.2022) (S2 - 30.8.2022-19.9.2022) (S3 - 20.9.2022-1.11.2022) (S4 - 1.11.2022-8.11.2022) (S5 - 19.11.2022-28.11.2022) (♪♫ S6 - 1.12.2022-14.12.2022) (S7 - 2.1.2023-17.1.2023) (S8 - 18.1.2023-27.1.2023) "You should never be too impressed by people with good manners. And don't be too offended by someone who's openly rude, because they may be that way for the nicest of reasons." ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

"These ghosts watch wanting people to remember that even the most desperate life is oh...so wonderful." Proč já bydlím v nudné čtvrti, kde největší vzrůšo jsou povalující se opilí bezdomovci, kteří kradou nákupní vozíky, mladí delikventi, kteří v noci řvou na ulicích nebo sousedi, kteří nás pomlouvají kudy chodí? Na tenhle seriál jsem vlastně narazila úplně omylem a stalo se nemožné, stala jsem se závislá téměř po jednom jediném dílu. Život na předměstí, že je nudný? Tady se vraždí o sto šest a nuda tu nehrozí. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že zrovna tenhle seriál si tolik zamiluju a vůbec se nestydím říct, že je nejlepší, který jsem zatím kdy viděla. Ano, někteří lidé tomu můžou vytknout nereálnost, ale myslím, že zrovna o tom ten seriál není, je to o tom, že život se má brát s nadhledem a že i z těch nejzoufalejších okamžiků v životě se dá vybruslit s elegancí a s úsměvem. Kupte mi někdo letenku do Ameriky, protože já se chci přestěhovat na Wisteria Lane a být zoufalá spolu s nima. Ani nedokážu vypovědět jak moc mi ten tenhle seriál bude chybět. Jediný svého druhu. 5* ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Normálně bych dal, hlavně pro slabší pátou (ten časový posun jsem rozdýchával hodně dlouho) a ještě slabší šestou (výborný humor to má pořád, i tady jsem propukal v hlasitý smích, ale už to prostě nemá ty koule) sérii 4*, ale nakonec dám plnou, protože to je jedn z mála nijak úzce vyprofilovaných seriálů (prostě klasická rodinná záležitost, která překvapivě sedla i mě coby muži jako prdel na hrnec), který mě fakt bavil takřka po celou dobu, co jsem na něj koukal. Na rozdíl od mnoha jiných podobných seriálů mu trvá strašně dlouho, než zapadne do toho klasického neoriginálního balastu, kdy už scénáristé neví, co by vymysleli a tak dochází k typickým seriálovým jevům - nemoci, intriky, partnerské a vztahové rošády apod. Tenhle seriál má fakt duši, probírá věci (samozřejmě s jistou nadsázkou a jakými zhutněním jen na pár postav), kterým rozumím, znám je a ve svém životě je opravdu potkávám (no, tak žhavou, energickou a muckózní ekoteroristku jsem ještě nepotkal, ale rád bych :-). Naprosto skvěle vymyšlené charaktery postav, jež jsou lehce uvěřitelné a přijatelné. Susan je ve své odpornosti naprosto geniální. Tohle je přesně typ ženy, která si jakýmkoliv svým činem říká o to, aby jí dal někdo přes hubu, doslova o to prosí (ne že bych to schvaloval). prostě geniálně odpudivá. Probírat zde každou postavu je zbytečné. Prostě parádní seriál, který baví, rozptyluje, sem tam má nějaké to poselství, ale nesnaží se vás oblbnout a udělat z vás blbce. ()

Bauer 

všetky recenzie používateľa

1.řada: V dnešní době kdy je plno výborných seriálů jako je 24 hodin, Prison Break, Band of Brothers a Ztraceni, mně Zoufalé manželky velmi překvapily. Když jsem koukal na první díl, tak jsem si říkal, že to bude jeden z těch průměrných seriálů, které nepřinášejí nic originálního a první díl mně nudil. Jenže jsem netušil jak se to změní. Celých 24 dílů si to drží napínavost a po skončení každého dílu jste nedočkaví na další díl. Volba hereček do jejich rolích byla naprosto perfektní. Krasná Teri Hatcher, dokonalá Marcia Cross, nádherná Eva Longoria a ( občas ) dobře vypadající Felicity Huffmanová, tvoří vynikající kvarteto. Líbilo se mi, že to obsahuje více žánrů jako je drama, komedie, romantika a prvky thrilleru. Taky se musím přiznat, že jsem se opravdu za celých 24 dílů hodněkrát zasmál a bavil jsem se přímo královsky. Není nic, co by se dalo vytknout a kdybych mohl dát více než 5*, tak je dám, protože něco tak skvěleho a zábavného se jen tak nevidí. 2.řada: No tak druhá řada je téměr stejná jako ta první, i když je pravda, že o něco málo lepší je ta druha. Jako kdyby tvůrci dovedli všechny detaily k naprosté dokonalosti. Opět je tam zase nějaká záhada, která se postupně vyřeší a po celou délu seriálu Vás urdží v nejistotě a s očekáváním čekáte na další díly. Přibylo víec vtipných scén podle mně. A zoufalé manželky? Krásné, roztomilé a chytré jako vždy. Uvidíme co přinese třetí řada, jestli potěšení a nebo zklamání. ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Season 1: Čo sa stane, ak zmixujeme Priateľov, Americkú krásu a Twin Peaks? No vyjde nám jeden z najoriginálnejších, najzábavnejších a najkvalitnejších seriálov posledného obdobia, plný skvelých hereckých výkonov (checknite nominácie na Zlaté Glóby za roky 2004 a 2005), krásneho satirického humoru a sviežeho nadhľadu. Daná je jedna záhada, okolo ktorej sa viac či menej motá príbeh celej série – Mary Alice Young, priateľská a milá žena, ukážková matka a manželka žijúca sporiadaný malomestský život, zo zatiaľ neznámeho a nepochopiteľného dôvodu si na začiatku prvej epizódy strelí guľku do hlavy a opustí tak svojho manžela Paula a milovaného syna Zacha, svojich priateľov i celé susedstvo v idylickej ulici Wisteria Lane. Ale zase nie až tak celkom, odniekadiaľ z iného sveta totiž stále dohliada na svojich známych a pre nás divákov sa stáva vševediacou rozprávačkou, ktorá na začiatku a konci každej epizódy so sarkazmom a (seba)iróniou v hlase komentuje dianie, čím seriál obohacuje úžasným čiernym humorom. Hlavnými postavami sú jej štyri najlepšie priateľky, ktoré v jednej línii pátrajú po jej dôvodoch, ktoré ju doviedli k samovražde, a v druhej riešia svoje bežné-nebežné životné problémy. K tomu sa nám ešte priplieta sympatický nový sused, ktorý očividne skrýva nejaké tajomstvo, otravná nanervylezúca intrigánka Mrs. Huber, podarení manželia, bývalí manželia, milenci a deti ústrednej štvorice a Mary Alicin temne pôsobiaci manžel a máme tu „zaděláno“ na 23 častí dejom, spoločenskou kritikou, satirou a humorom naplnenej zábavy. 10/10 a jeden z Top 3 seriálov, čo momentálne bežia. Season 2 - 4: Pôvodná záhada okolo rodiny Mary Alice a Mike-a je vyriešená, tu a tam sa síce mihne ďalšia (už omnoho menej zaujímavá), ale do popredia sa dostáva práve všednodenný život ústredných postáv, ktorý je väčšinou stále zaujímavý. Hlas Mary Alice zaznieva naďalej, síce už to nie je tak z konceptu opodstatnené, ako v prvej sérii, no jej sarkastická dušička ešte stále má čo povedať a jej príhovory rozhodne nie sú na zahodenie. Celkovo sa časť kúzla vytratila, ale stále ide o vysoko nadštandardnú zábavu. 8-9/10, ale päť hviezd ponechávam. ()

Galéria (2 885)

Zaujímavosti (74)

  • Producenti nejprve nechtěli obsadit Ricarda Chavira do role Carlose Solise, protože se jim zdál příliš mladý a nesympatický. (HappySmile)

Súvisiace novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama