Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podľa skutočného príbehu legendárnych hráčov golfu, Harryho Vardona a Francisa Ouimenta a ich historického duelu na U.S. Open v roku 1913. Tento turnaj neočakávane vyhral Ouiment, ktorý mal v tom čase sotva dvadsať rokov. Film sľubuje veľkú emocionálnu silu a výnimočný výkon mladého herca, Shiu LeBeoufa v úlohe Ouimenta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Natočené s lehkostí, důvtipem i nadhledem, avšak nikterak objevné. Vizuální fígle občas vyloženě otravné a nosná myšlenka o tom, jak si jít za snem a překonat všechny překážky, ta už tady byla hodněkrát, v mnohem oduševnělejším a plnokrevnějším kabátku. Shia ale nastavuje laťku teenagerských herců velmi vysoko. ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Krásný film o krásném golfu. ALE: Já prostě musím srovnávat. A musím srovnávat s Legendou o slavném návratu Roberta Redforda. A tady u mě naprosto vítězí Redford s Legendou. Proč? 1) Legenda je učesanější, poetičtější, vymazlenější a tak nějak hezčí. 2) V Legendě je daleko lepší hudba Rachel Portmanové. 3) V Legendě jsou daleko lepší herci (jedině LaBeouf může konkurovat). Proto musím dát "jenom" čtyři hvězdičky. Legenda je LEGENDA. ()

Reklama

Cracker 

všetky recenzie používateľa

Keby som dopredu nepoznal koniec bolo by to pre mňa asi napínavejšie a hodnotenie by bolo plné. Takto sú to len pekné 4*. Opäť som sa raz dostal do môjho obľúbeného žánru dráma/športový, na ktorý nedám dopustiť a snažím sa vidieť všetko. Od Disneyovki som toho ani toľko neočakával ale dostal sa mi precítený a skvelo zahraný film. Shia si to nemohol priať lepšie, vždy dostával len vedľajšie úlohy ako v Ja, robot či Constantine. No teraz mu to konečne vyšlo a dostal sa na výslnie. Trochu mi to pripomenulo film Legenda o slávnom návrate ktorý sa príbehovo podobal. Mladý amatér vyhrá veľký turnaj... A malý chlapec ktorý hral Ouimetovho pomocníka bol stelesnený Will Smith :D. Skvelo strávený čas, odporúčam. ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

....„Golf je hra džentlmenů. Není pro takové.... jako jsi ty.“ Samouk Francis Ouimet a jeho skutečný příběh cesty za vítězstvím v nejprestižnějším mistrovském turnaji U.S.Open, kde se v roce 1913 utkal s nejlepšími hráči, i se svým golfovým idolem Harrym Vardonem, obhájcem titulu. Cesta proti společenským normám „Mladý muži, možná jste sem byl pozván, ale to neznamená, že sem patříte.“, cesta za snem. Amatér mezi profesionály, outsider s dětským nosičem mezi elitou. A přestože je už od začátku jasné, jak turnaj dopadne, je to napínavé až do samého konce. Takhle nějak si představuji film pro celou rodinu. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný športový film, ktorý rozhodne nenudil. Aj keď je asi každému už od samého začiatku jasné, kam to celé povedie. Až mi príde neuveriteľné, že obyčajný amatér bez väčších skúseností dokázal takto suverénne držať krok s najlepšími profíkmi vtedajšieho golfového sveta. Fakty a reálne skutočnosti žiaľ nepoznám, tak nedokážem posúdiť ako veľmi sa film ponášal na skutočnosť a čo všetko tam napokon prikreslili. No keďže je to Disneyovka, niečo tam určite bolo výrazne prikrášlené, až to miestami pôsobilo trochu pochybne a nevierohodne. Ale tak či tak, film ma bavil, veď to je pekné keď niekto podceňovaný napokon dokáže takto vyniknúť. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama