Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie (Julia Duffy) - upejpaná cicka z kategórie "pravá blondínka" sa stane svedkyňou vraždy vládneho úradníka a v záujme jej ochrany ju dostane do opatery realistická a hlúpe modelky nemilujúca policajtka Denisa (Dinah Manoff). Z ich interakcie vznikajú vcelku chutné gagy a okrem obojstranného prispôsobovania medzi nimi postupne vzniká priateľstvo. Ale hlavne začnú spolu lúštiť zločin, ktorý vedie k odhaleniu niečoho oveľa väčšieho... a možno aj k vytúženej Denisinej kariére. (Rex Mundi)

(viac)

Recenzie (5)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Tento film som nevidela hrozne dávno, ale začiatkom deväťdesiatych rokov to bola príjemne vtipná aj napínavá detektívna komédia. Vo svojej kategórii céčkových televíznych komédií si kvalitné 3 hviezdy plne zaslúži. Situačná komika v kombinácii s detektívnou zápletkou a prijateľným množstvom násilia je slušný recept na televízny film na víkendové popoludnie. Bavila som sa najmä na komicky precitlivelom a modelkovsky hlúpom správaní Jackie, ktoré v realistickej Denise vyvolávalo záchvaty bezmocnej zlosti. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = 9.10.1992, réžia slovenského znenia (STV Košice) = PETER HUDÁK - Vtipná feministická variácia na "buddy - cop" filmy, ktorej napr. DIVOKÁ DVOJKA nesiaha ani po členky. (2.11.2016) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

pamatam si casy , ked taketo filkmy bezali este na federalnej ceskoslovenskej televizii. zenska variacia na chlapske  buddy filmy ako Lethal Weapon, akurat bez sebevrazednych myslienok. Prava nefalsovana oddychovka a vyborna zabava aj po  rokoch  : 77 % ()

JohnFarst 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia z klasík môjho detstva. Kráska a Denisa je prototyp televízneho filmu, ktorý nie je tupý až na kosť. Ukazuje, že aj medzi nimi sa dá nájsť pár klenotov a on k nim patrí. Nie je to príliš dlhé, má to peknú detektívnu zápletku a hlavne charizmatické predstaviteľky oboch hlavných úloh. Ako jedna tak aj druhá sa do svojich postáv krásne prevtelili a o to viac je radosť na ne pozerať. Julia Duffy ako priblblá večne poriadkumilovná barbie modelka je tak nevinne okúzľujúca, že jej žerieme aj to, že si v chladničke uskladňuje pančuchy "aby sa im nerobili očká" :-)) Ešte lepšia je však podľa mňa Dinah Manoff, ktorá hraje Juliin pravý opak. Denisa je škaredá, neupravená, v byte má bordel a chová papagáje, ktoré sa volajú ako hlavní hrdinovia jej obľúbených televáznych seriálov. Prvotriedne hlášky z jej úst vyletúvajú s takou anglickou suchosťou a nadhľadom, že to nie je ani možné. Kráska a Denisa je perfektná buddy komédia ktorá má všetko čo má mať. Len s výnimkou, že buddies sú teraz ženy. ()

Reklama

Reklama