Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia klasickej drámy W. Shakespeara. Príbeh cnostnej Izabely, ktorá má zachrániť svojho brata pred popravou za cenu straty svojej cti. Cez príbeh zvodného Angela a krásnej Izabely, Claudia a Júlie vyjadruje autor myšlienku, že morálne zásady platia záväzne pre všetkých a ich dodržiavanie je otázkou cti každého človeka. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Shakespeare so svojimi hrami je plný morálnych poučení, a nie inak aj v tomto prípade. Bolo to na mňa trochu viac zložité, ako som čakal, a večerná hodina ma nútila k spánku. Ale na druhýkrát som vydržal, hoci nie s očakávaným nadšením. Takže len priemerné tri hviezdy. –––– Volačo skántri vojna, volačo mor, volačo šibenica, volačo hlad a jedného dňa budem bez klientov. –––– Vyvrátia obvinenie s koreňmi. Preváži tvoju pravdu moja lož. –––– Ak sudca kradne, môžu zlodeji veselo zbíjať. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Spíše by se dalo říci pohádka než drama. Nikdo ho nepoznal, ani nejbližší zoči voči, takže jinak to snad ani nazvat nelze. A když to tak dopadlo... Nejhorší zloduši byli potrestáni nedobrovolnou ženitbou, nikdo nezemřel, nebylo ublíženo žádnému zvířátku... ()

Reklama

Reklama