Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna rozprávka na motívy Pavla Dobšinského o súrodeneckej láske. Príbeh dievčiny, ktorá keď plakala, tiekli jej slzy, keď sa smiala, od úst jej ruže padali. Príbeh sa vyznačuje ľudskou túžbou po šťastí, spravodlivosti a láske. Anička to so svojou macochou nemala "na ružiach ustlané." Závidela jej krásu, a keď sa zapáčila hradnému pánovi, rozhodla sa, že jej skríži plány... (STV)

(viac)

Recenzie (6)

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Zdařilá mezidruhová (a mezipohlavní) proměna podle předlohy pana faráře? Inu nejen v pohádkách, ale i na Slovensku se zázraky dějí! ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Klasické schéma zlé macechy a její vlastní zhýčkané líné dcery, které terorizují hodnou dceru pana manžela - druhý pokus, který je zpravidla pod drnem, kde v nevyřčené minulosti skončil i macešin manželský pokus číslo jedna. Tady zápletku vylepšuje do světa vyhnaný bratr hodné dcery otce, malíř malující obrazy jako živé a samozřejmě kachny. Se zpodobněním lidské zloby a panské zvůle se tu dvakrát nemažou. Něco tajíš? Šup s tebou na mučidla a vyzkoušíme, jaký máš charakter. A zatímco Janko má charakter od začátku do konce a mlčí jako partyzán, hradnímu pánovi se morálka zlepší až ve chvíli, kdy získá za ženu dívku z obrazu. Jestli to tedy nebyla nějaká kachna. ()

Reklama

xaver 

všetky recenzie používateľa

V dětstve som miloval rozprávy zozbierané Pavlom Dobšinský rovnako ako pohádky Boženy Němcovej. Dodnes tieto knihy opatrujem. Rád som sa vždy pozrel aj na filmové adaptácie týchto rozprávok. Táto pravda nepatrí k tým najvadarenejším, ale ani k tým horším. Taky slušný priemer. Len s tým skvelým hereckým obsadením som čakal trochu viac. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Síce bola Anička premenená na samca kačice, ale hlavne že sa premenila naspäť na ženu, inak by to bola na rozprávku na konci dosť divná svadba. ()

Jaňo 

všetky recenzie používateľa

Tento film som videl najmenej tridsaťkrát. Číslo vyplýva z lásky mojej sestry k Slovenským rozprávkam. A ako som tak pri nej sedel, sledovali som ich spolu s ňou. Jednoducho nostalgia viažúca sa na detstvo. Tiež je sranda vidieť mladučkého Maroša Kramára na štýl "hipís." ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama