Reklama

Reklama

VOD (1)

Štyridsaťosem stroskotancov, ktorí prežili pád lietadla, ostalo uväznených na mysterióznom ostrove kdesi uprostred oceánu, tisíce míľ od civilizácie. Pomoc neprichádza, pretože šesť hodín pred haváriou lietadlo stratilo spojenie, neplánovane zmenilo kurz a letelo tisíce míľ neznámou trasou. Ak ich niekto skutočne hľadá, potom zbytočné pátra v celkom iných končinách našej planéty. Prvé, čo doktor Jack Shephard po prebudení pocítil, bola pálčivá bolesť. Potom si všimne páliace slnko, bambusový les, dym a najmä všadeprítomný krik a plač ranených. Spoločne s vedomím prichádza aj hrôzostrašné pochopenie situácie – lietadlo, ktorým cestoval, pravdepodobne havarovalo. Lekársky inštinkt mu napovedá, že ľudia potrebujú jeho pomoc. Stroskotanci prehľadávajú miesto núdzového pristátia a zistia, že sú na ostrove, kde prevláda neprístupný terén. Ani počasie tu nie je najprívetivejšie. Nepriestupnou džungľou sa navyše preháňajú tajomné tvory, ktoré nepatria k žiadnemu živočíšnemu druhu, ktorý by kedy niektorý z nich poznal.

Najväčším problémom je však rôznorodosť samých stroskotancov, ktorých rozdeľuje takmer všetko, čo si dokáže človek predstaviť – viera, politické zmýšľanie, rebríčky hodnôt i morálka. Nebyť veliteľských schopností a charizmy Jacka a Kate Austinovej mala by nehomogénna skupina len malú šancu na prežitie. Ak chcú zmätení a zranení ľudia prežiť, musia sa naučiť spolupracovať a konať ako kolektív. „Je jedno, kým sme boli a čo sme predtým robili. teraz sme všetci zomreli a musíme začať znova. Nájdite spôsob, ako prispieť, pretože nikto sám neuspeje. A ak spolu nemôžeme žiť, zomrieme sami". Ostrov je zahalený nepreniknuteľnou hmlou tajomstiev a mnohé záhady a hlboko skryté mystériá z minulosti si stroskotanci nesú aj sami v sebe. Na takom mieste nie je prežitie žiadnou samozrejmosťou. Stroskotanci sa pokúšajú nájsť čokoľvek, čo by im pomohlo prežiť. Niektorí podliehajú panike, iní sa modlia za svoju spásu. Niektorí v sebe – naopak – nachádzajú silu a schopnosti, o ktorých predtým ani netušili. Pri prehľadávaní trosiek lietadla objavia rádiovú vysielačku a nádej na skorú záchranu vleje všetkým stroskotancom novú krv do žíl. Tajomný ostrov však zároveň vydáva ďalšiu zo svojich záhad – počas pátrania narazia na kovové putá, zbraň a predovšetkým zviera, ktoré by nemalo v tunajšej tropickej klíme prežiť ani deň... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (6)

HellFire 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V druhé epizodě se pár lidí vydá na nedaleký kopec, aby našli signál. Sawyer zabije ledního medvěda a zjišťujeme, že Kate je zločinec, protože letěla spoutaná. Samozřejmě by to nebyl Abrams, aby epizodu nezakončil obrovským cliffhangerem. Naši hrdinové konečně najdou signál a naladí se na frekvenci, která ale jenom vysílá 16 let starou zprávu odněkud z ostrova. ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Epizóda úspešne pokračuje v strhujúcom deji tej minulej, divákovi je ponúknutý bližší pohľad na viac charakterov, samozrejme psychologicky len okrajovo, pozornosť sa zameriava samozrejme na hodnotné zobrazenie situácií žánru survival. Akcia bola, no minulej scéne vo vertikálne naklonenom lietadle sa nevyrovnala. Každopádne posun v príbehu, čo sedí logicky a baví emočne. ()

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Závěrečná scéna byla TOP! Atmosféra by se dala krájet. Tahle show mě zatím baví ohromně. Hudba od Giacchina neskutečně dobře sedí k daným scénám, hlavně co se týče té atmosféry. Jen tak dál! :) ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Když Hurley (Jorge Garcia) přichází za Sayidem (Naveen Andrews), který spravuje vysílačku, Sayid právě pokládá kryt na kufr. V dalším záběru jej znova pokládá na kufr, v dalším ho drží v ruce, pak je opět položený a poté ho opět drží v ruce. (karlik4801)

Reklama

Reklama