Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný zabiják Holland žije ve výslužbě. Musí však splnit poslední životní úkol. Má pomstít ty, které brutálně týral jihoamerický diktátor Moloch. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (35)

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Drsný Bronson v drsném snímku z Latinské Ameriky se s pomstou vůbec nepáře a nožem, bouchačkou i holýma rukama likviduje své protivníky, aniž by hnul brvou. Zkrátka kvalitní zástupce daného žánru - tentokrát s dost neveselou atmosférou. Největší vadou na kráse je asi Hollandova nepříliš sympatická a nijak oslnivě krásná partnerka, rozpolcená mezi pomstychtivostí a jakýmsi pochybeným pacifismem, která mi šla celou dobu svým moralizováním silně na nervy. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný thriller s Charlesom Bronsonom. Má veľmi dobrý príbeh o nájomnom zabijakovi na dôchodku, ktorý sa rozhodne poslúchnuť svojho starého priateľa, aby odstránil jedného veľmi nebezpečného lekára, ktorý učí v zaostalejších krajinách brutálne mučiť ľudí, pričom nedávno zabil aj zabijakovho známeho. Spracovanie nie je úplne najideálnejšie, kedže neponúka moc možností pre akciu, ale aj tak som spokojný. Hlavne prvá polovica má o niečo pomalšie tempo, ale hlavná tématika svojou vážnosťou rozhodne dokáže zaujať a navyše je tu viacero výborných prvkov, takže na pozeranie je tu toho viac než dosť. Akcie tu nie je až tak moc, ale je dosť dobrá, no treba si na ňu počkať až do druhej polovice. Pôsobí prakticky úplne reálne, takže žiadne akcie proti mnohonásobným presilám tu nie sú, hlavný hrdina používa skôr rozum, aby sa mohol presile vyhnúť. A akcia je tu aj o niečo krvavejšia a drsnejšia, než obvykle. A tak sa tu nenájdu žiadne väčšie súboje alebo prestrelky, ale viacero slušných likvidácií ako hod nožom, obesenie na požiarnej hadici alebo rozstrieľanie brokovnicou. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Charles Bronson, niekoľko bezproblémových vedľajších postáv a dobre zvolení záporáci aj ked´ tomu hlavnému sa úloha sadistického lekára moc veriť nedá. S réžiou som spokojný, dodáva filmu vážnosť a dobrá je aj technická stránka, čo vidno aj na krvavých scénach. Som nadmieru spokojný, Bronson tu v rámci žánru stvárnil svoj typický typ postavy a občas neuškodí aj nejaký realistický akčný film. Objektívna kvalita filmu- 69%, film sa páči mne na 76%. ()

Reklama

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

Zločiny mužů je klasický film o hrdinovi co jde za pomstou svého přítele,kterého zabil diktátor Moloch a přitom Charlesovi Bronsonovi pomůžou i místní,kteří mají Molocha už taky po krk.Pokud máte Charlese rádi tak je to taková jeho klasika a nejspíš budete spokojeni,ale pokud čekáte něco víc ať už se to týká akce,děje atd tak budete zklamáni,ale mě to stačilo.Za mě tedy 60% a tři hvězdy. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Zvrácený doktor a jeho mučení na začátku příjemně navnadí, stejně jako nájemný vrah Charles Bronson a jeho nekompromisní eliminace jeho poskoků a přátel. Pořád jsem si ale říkal, že to chtělo ještě více akce. Když už totiž na nějakou došlo, byla to zajímavá podívaná (kupříkladu taková automobilová honička). Theresa Saldana byla taky pěkná ženská a byla velká škoda, že v úplném závěru neukázali detailněji to ubytí v autě. Lehce nadprůměrná záležitost to však určitě byla. ()

sirrgulo 

všetky recenzie používateľa

Nehrát ve filmu Bronson, vůbec bych se na něj nedíval. Takhle jsem to však vydržel a těch 85 minut bylo docela v pohodě. Úvod snímku možná leckteré slabší povahy odradí. Přeci jen to mučení je docela nechutné i pak vyprávění obětí doktora, které zázrakem přežili. Jenže pak už na scénu přijde Charles, jehož počínání mi trošku vadilo. Je sice bývalým zabijákem, ale přesto mohl mít alespoň trošku problémy. Aby se dostal k doktorovi musí nejprve zabít pár jeho kumpánů a to mu nedělá vůbec žádné problémy, takže se nedočkáme ani trošky napětí no a finále s doktorem už zase není na něm ale na dělnících v dole, takže ani tady nečekejte žádnou nervy drásající scénu. Přesto si film ty tři hvězdičky zaslouží. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Scenár k filmu bol napísaný podľa románu R. Lance Hilla "The Evil That Men Do", ktorý po prvýkrát vyšiel v roku 1978. (m.a.t.o.)
  • Jediný film, ktorý Charles Bronson počas 80. rokov nenatočil v produkcii Cannon Group. Spoločnosť síce mala záujem produkovať ho, no svojich plánov sa musela vzdať kvôli finančným problémom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama