Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná ve chvíli, kdy je nalezena znásilněná ubodaná jeptiška, které vrah uřízl levý prsteníček. Vyšetřováním případu je pověřena Deana Donátová, která si vyžádá za asistenta svého otce. Vede ji k tomu nejen to, že Mike Donato je výborný policista, ale také soukromé důvody, spojené se stínem tragické smrti jejího bratra Tommyho. Brzy poté jsou zavražděny další jeptišky. Intenzívní práce kriminalistů vynáší na povrch další střípky, z nichž se Donato a dcera pokouší sestavit mozaiku vrahovy patologické osobnosti. Začíná závod s časem, v jehož cílové rovince film vrcholí dramatickým střetnutím otce a dcery s vraždícím maniakem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (9)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný krimi film s Charlesom Bronsonom. Má celkom dobrý príbeh o skúsenom detektívovi pridelenom do vyšetrovacieho tímu, ktorý vedie jeho dcéra, aby našli brutálneho vraha mníšok. No pre kvalitnú spolupráci musia prekonať svoje nezhody. Spracovanie je ale úplne obyčajné, síce si film dokáže udržať pozornosť, ale celý dej je príliš priamočiary, nie je tu žiadny zvrat, nič, čo by aspoň trochu prekvapilo a tak poteší aspoň celkom vtipné sledovanie, ktoré má vraha vyprovokovať. Akcia tu nie je takmer žiadna, tých pár úderov, výstrelov a asi jedna krátka naháňačka ani nestoja za zmienku. Herecké obsadenie je iba priemerné, Charles Brosnon je tu výborný a je aj hlavným kladom filmu a aj jeho dcéra obstojí, ale tým to celé končí a vrah je úplne nevýrazný. Réžia a technická stránka sú presne také, aké sa aj od televízneho krimifilmu deväťdesiatych rokov dajú očakávať, takže to nesklame. Donato a dcéra je úplne priemerný film na jedno pozretie, kde viac zaujme iba Bronson. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 52%. ()

RetroMan 

všetky recenzie používateľa

Podprůměrná krimi s mým oblíbeným Charlesem Bronsonem, který v roli detektiva Donata pátrá spolu se svou dcerou, která mu je nadřízenou, po stopách psychopatického vraha jeptišek. Na celém filmu jsou nejlepší vstupy vraždícího maniaka a naopak rozbor rodinné situace u Donatových je na celém snímku to nejhorší. Charles si už konečně zahrál roli dědečka, což celému příběhu dodává punc nostalgie a vzpomínek na jednoho z největších drsňáků filmové historie. Jakoby tento film nahrával vzniku poslední Bronsonovy série Rodina policajtů. ()

Reklama

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Ja vlastně nechápu, proč furt žiju s domněnkou, že Bronson měl dobré filmy.. jediná jeho solovka, která mě opravdu bavila byla sérka Death wish.. jinak ma samý nudný táhliny. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama