Reklama

Reklama

The White Tower

Ukážka z filmu

Obsahy(1)

Skupinka šesti lidí se vydává do švýcarských Alp, aby se pokusili zdolat horu známou jako "Bílá věž", kterou doposud žádný horolezec nepokořil. Během výstupu se ukazují světlé stránky jednotlivých účastníků, ale i jejich nedostatky. (Dreadd)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (4)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Slušne prepracovaná dráma skupiny horolezcov, ktorí sa pokúsia zdolať alpskú horu zvanú Biela veža. Každý z protagonistov má svoje dovody, takže film vyzdvihuje ich vnútorné boje a pohnútky. Nejde o žiadne špičkové filmové dielo, ale dobre sa na to díva, postavy sú príjemné a kamera v horskom prostredí veľmi pekná. Druhý komentár. ()

ilclassico 

všetky recenzie používateľa

Ve stejném roce, kdy Američané natočili tento snímek, západní Němci natočili film podobného ražení Föhn (1950). Ačkoli jsou oba natočeny podle různých románů, podobnost jejich příběhů je až neuvěřitelná. Oba bych viděl na stejné kvalitativní úrovni. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Zvláštna skupinka sa podujme na zdolanie nezdolateľnej hory. Polovica z nich je z domova dôchodcov, takže postupne sa začne skupinka zmenšovať, ako to musia tí, čo nevládzu, zabaliť. No ešte je jeden z dôchodcov aj alkoholik a aj keď sa predtým zdal ako intelektuál spisovateľ, po dvoch dňoch lezenia je z neho blázon. Ale nie je jediný šialenec v skupine, sebecký nacistický frajer Bridges ho ľahko tromfne. Priznám sa, že mi žiadna z postáv k srdcu neprirástla a ani spracovanie nepôsobilo extra realisticky (keď chýbalo niekoľko centimetrov na chytenie sa skaly, niečo herca pekne zdvihlo vyššie, aby to zvládol, alebo záber na Forda akože zhora, pričom vidno, že lezie vodorovne a nie zvislo), takže celkom nuda a samozrejme neporovnateľné s filmami z horolezeckého prostredia posledných rokov. Ale na tú dobu sa to dalo, aj keď z šedých vôd priemeru sa to nedostalo. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na rok vzniku prepracovaná dráma, hlavne vdaka horolezeckým scénam v pozadí krásnych hôr. Nechýbajú prvky dramatickosti a samozrejme aj romantická linka doprevádzaná humorom. V jednej z hlavných postáv dominuje charizmatický Lloyd Bridges, ktorému rola perfektne sadla. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama