Reklama

Reklama

A Thief Catcher

všetky plagáty

Obsahy(1)

Krátká groteska o detektivovi pronásledovaném bandou zlodějů. V malé roli policisty se tu objeví Charlie Chaplin. (Rapaport)

Recenzie (7)

LegoMan69 

všetky recenzie používateľa

Je to klasická stará groteska, která nemá nic "extra" (nějaké slavné pamětihodné scény) nicméně jako groteska nezklamala. Zápletku pochopíte je to i vtipné, herci nejsou vůbec špatní. Mě osobně to pobavilo, ale víckrát bych se na to nekoukl asi. Chaplin tam je na pár sekund, takže jestli na to chcete koukat jako na nejstarší Chaplinovku, budete zklamáni. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Je bizarní vidět Chaplina v (malé) roli policisty, to snad nikdy jindy neudělal, ale to je tak vše, čím tahle groteska vyniká. A to není mnoho! ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Krátka groteska štúdia Keystone, ktorá je zaujímavá snáď len tým, že sa tu objavil Charlie Chaplin v jednej zo svojich prvých malých roličiek (ako policajt). Ak by aj celé to dianie nebolo prihlúple, čo žiaľ je (detektív (!) prchá pred dvoma zločincami, ktorí ho chcú zabiť, lebo ich odfotil pri zločine), tak aj tak to celé doslova zabíja neprijemne preafektovaný prejav Forda Sterlinga (grimasy, nadskakovanie), ktorý tu ešte bol hlavnou hviezdou (už len toto niečo vypovedá o vtedajšej úrovni Keystoneu). Takou plesnivou čerešničkou na zhnitej torte je to akože vlezenie psa do diery, pričom je jasne vidieť, že ten pes sa zúfalo snaží z tej diery vycúvať, ale je do nej vtiahnutý za hlavu. Videná 8-minútová verzia z roku 2012 s celkom dobrou hudbou Donalda Sosina a aj o niečo novšia 12-minútová verzia s výbornou hudbou Kevina MacLeoda. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Hľadím na to, len ako na raritu. Jeden z prvých filmov, kde sa objavil legendárni Charles Chaplin. A tak by som sa čudoval, ak by aj v tej dobe túto grotesku prijali s aplausom. ()

Zaujímavosti (1)

  • Film byl považován za ztracený, ale v roce 2010 ho objevil filmový historik a režisér Paul E. Gierucki ve výprodeji starožitností v Michiganu. [Zdroj: Wikipedia] (Kamiiik)

Reklama

Reklama