Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Predajca zbraní Steve Farrell (Randolph Scott)) dostane dve zo svojich nových pištolí Colt .45, ale vzápätí na to mu ich ukradne neľútostný zabijak Jason Brett (Zachary Scott). Steve ale prisahá, že ich za každú cenu získa späť... (westerns)

Recenzie (2)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Randolph Scott představuje Steva Farrela, cestujícího obchodníka, který nabízí šerifům ve městech nové modely pistolí - colt .45, které mohou vystřelit šestkrát. V průběhu jedné obchodní schůzky z cely uprchne bandita, ukradne pistole ze stolu, šerifa zastřelí, pak Farrelovi poděkuje a zmizí. Farrel je kvůli tomu poděkování uvězněn jako spolupachatel. Po svém propuštění se zločinci, který zatím postavil gang a začal s kradenými pistolemi dělat neplechu, vydává na stopu a je odhodlán získat své zbraně zpět. Trochu slabší "scottovina", některé postavy se chovají idiotsky (obzvláště tupé stádo měšťanů), ale zajímavý je tento film hlavně pro jeho revizionistický přístup k Indiánům, který se začal ve filmech objevovat právě v roce 1950. Indiáni tu po celý film pomáhají hrdinovi za to, že zachránil jejich náčelníka. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Tak toto má príliš jednoduchý príbeh aj na Scotta. Vzťahy a správanie postáv je divné a nereálne, či už ide o manželov, obyvateľov mesta, Indiánov alebo o celú bandu. Akčné scény sú ako keby ste sledovali deti, čo sa hrajú na kovbojov a indiánov. A záver, ktorý mal byť zjavne napínavý (výstrel a nevieme, kto bol zasiahnutý), je fakt detinský, ale možno v tej dobe to ešte účinkovalo. Western, ktorý nemá žiadnu poriadnu postavu a nič zaujímavé s v ňom nedeje, je podpriemerný western a jeden z najslabších Scottov. ()

Reklama

Galéria (18)

Zaujímavosti (7)

  • Podľa záznamov Warner Bros film zarobil 2 003 000 dolárov na domácom trhu a 1 118 000 dolárov v zahraničí. (westerns)
  • Revolvery použité vo filme boli v skutočnosti prvým modelom otočných opaskových pištolí .44 Caliber Colt vyrobených v roku 1849 a finálnu podobu dosiahli v roku 1850. (westerns)

Reklama

Reklama