Reklama

Reklama

Podmorská cesta okolo sveta

  • Československo Podmořská cesta kolem světa (viac)

Obsahy(1)

Dr. Doug Standish (Lloyd Bridges) a jeho priateľ Dr. Craig Mosby (Brian Kelly) majú pomocou svojej špeciálnej ponorky Hydronaut nainštalovať novo vyvinutý detektor morských otrasov. Kompetentní totiž veria, že práve vďaka ich vynálezu sa v blízkej budúcnosti podarí predísť ničivým dôsledkom silných morských otrasov na pobrežiach kontinentov. Prvým cieľom dobrodružnej výpravy Standisha a Mosbyho je morský kanál pri Puerto Ricu, kde v obrovskej hĺbke ukotvia prvý senzor. Hoci je ich radosť veľká, keď sa ukáže, že senzor bezchybne funguje, predsa ju len málinko kalí poznanie, že ich ešte musia na rôznych miestach v Atlantickom i Tichom oceáne ukotviť ďalších 49 – a všetky musia fungovať! To tím, pochopiteľne, dostáva pod stále väčší a väčší tlak - a navyše sa medzi pasažiermi Hydronauta pozvoľna začína prejavovať „ponorková choroba“. Tá najťažšia zaťažkávacia skúška však príde v momente, keď výbuch podmorskej sopky ponorku ťažko poškodí... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (5)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Taková odlehčená verneovka s nohami Shirley Eaton, která už bezmála 50 let filmy netočí. Už jsem jí pár filmů poslintal, tak tady toho nechám a zaměřím se na děj. Čekejte málo napětí, hodně záběrů na kosmonauty pod vodou, pár technických nesmyslů (anebo předběhů doby) a samozřejmě hollywoodský hepyend. A dabing z Brna, slušná práce. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na svoju dobu veľkolepé podmorské dobrodružstvo s použitím hi-tech prostriedkov i niektorých hereckých hviezd (Bridges, McCallum, Wynn), na ktoré sa dobre pozerá aj po rokoch. Trochu na spôsob Fantastickej cesty, ale v uveriteľnom háve výpravnej misie naprieč morským dnom. Ako stvorené na popoludnie. Nechýba napätie, akcia, dobrodružstvo i humor, aj keď kvalitám a chybičkám treba niekedy vzhľadom na rok výroby už prižmúriť oko. A som rád, že to celé neskĺzava do komédie. ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Sopečné výbuchy na dně mořském znepokojují vědce a politiky celého světa. Erupce vyvolávají zemětřesení a přímořské regiony stále více ohrožují nebezpečné vlny cunami. Profesor Hamuru vyvinul výstražný systém, jenž však musí být ukotven na mořském dně. Tento úkol má provést nevelká vědecká skupina. Začíná se tak dobrodružná cesta do mořských hlubin... Vedle hrdinského Lloyda Bridgese si pochvalu zaslouží především podmořská kamera Lamara Borena. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,PRISAHAL BY SOM, ŽE TIETO NOHY SOM UŽ VIDEL." __ Podľa názvu filmu som si myslel, že pôjde kvázi o nejakú verneovku plnú skvelých dobrodružstiev a keď som videl, že tu má zatiaľ jen jedno hodnotenie, musel som si to pozrieť. Ach... ten námet je dnes v dobách rôznych klimatických zmien rozhodne aktuálny (snáď ešte viac než v dobe vzniku), no je strašne nezáživne podaný. Zhruba 3/4 hodiny sa zháňa 6-členné osadenstvo ponorky a práve tento úvod je z celého filmu zrejme najzaujímavejší, pretože celý ďalší zvyšok sa tam už prakticky nič poriadne neudeje. Ponorka si pláva oceánmi, vedci ukladajú na dno senzory, občas sa im niečo dramatickejšie prihodí, no vždy všetci vyviaznu so zdravou kožou. Čakal som, že sa na scéne objaví aspoň nejaký žralok či iná háveď (veď sa predsa plavia okolo sveta), miesto toho to boli každú chvíľku nohy hlavnej, avšak nepríliš peknej hrdinky. Nakoniec som sa dočkal aspoň gigantickej múreny, no aj s ňou si vedeli poradiť ľavou zadnou. Keď potom prišiel záver, len som pozeral ako hladko je po všetkom. Ak chce človek skoro dve hodiny do blba čumieť na obrazovku, je tento film správnou voľbou, no ak čaká nejaké napätie či dobrodružstvo, nebude v tomto prípade nijako uspokojený. 3* dávam ako prilepšenie, pretože som čakal niečo na mnoho námorných míľ vzdialené. (2. komentár k filmu) ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama