Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Človek, ktorý nehľadal problémy, ich jedného dňa našiel. Rozhodol sa vziať spravodlivosť do svojich rúk a pomstiť smrť svojej dcéry. Mal alebo nemal právo zabiť vraha? Keď dcéru Dennisa Riordana (Robert Preston) chladnokrvne znásilní a zabije šialený vrah, Dennis je zúfalý. Ešte viac ho však trápi skutočnosť, že vrah je stále na slobode a minul ho zaslúžený trest. Dennis sa bezcieľne potuluje po uliciach a rozmýšľa, čo ďalej. Považuje to totiž za výsmech právneho systému a súdnictva. Preto dospeje k názoru, že musí vziať spravodlivosť do svojich rúk. Kúpi si teda zbraň, na ulici vystopuje vraha svojej dcéry, osloví ho a cielene ho zastrelí. Vzápätí ide na políciu, prizná sa k činu a odovzdá zbraň. Dennisa okamžite zatknú a začína sa súdny proces dokazovania Dennisovej viny či neviny... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Terva 

všetky recenzie používateľa

Znásilnění a chladnokrevná vražda je základem tohoto snímku. Soudní proces má však své mouchy a obvinit vraha nebude tak lehké. Film se z velké části odehrává v soudní síni a někdy je to nuda. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Celý príbeh sa odohráva na 95% v súdnej sieni a dáva akcent len na spôsob obhajoby muža , obvineného z vraždy. Suché, nenápadité a nudné .... ()

Reklama

Zaujímavosti (2)

  • Robert Preston, představitel Dennise Riordana, si zde zahrál naposled ve svém životě. Už během natáčení měl problémy se spánkem. Ve své podstatě byl schopen kdykoliv během natáčení usnout. Zemřel čtyři měsíce po premiéře filmu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve studiu Warner Brothers v Burbanku a v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama