Reklama

Reklama

Jazero Bodom

(festivalový názov)
  • Fínsko Bodom (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (56)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tak už i ve Finsku mají svého Jasona! OK, ty vraždy se tehdy staly a Finům zřejmě nedávají spát. Zpočátku to vypadalo jako tuctový slasher s maniakem, poté ale došlo ke dvěma obratům, čímž film nabyl na zajímavosti. Konec pak vyloženě pobavil. Parádní les (moje slabost), jezero, noc a temná hudba. Snad jen ty lekačky mohly být umírněnější. Chválím pěkný vizuál. Krajina v medovém oparu, líné mlhy kolem jezera, světýlko kličkující mezi stromy, jak se auto při pohledu shora zakusovalo do tmy, havran. „Mé srdce bije pro tebe. Auvajs!" ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku malo Lake Bodom dobrú atmosféru. Cesta k jazeru, rozprávanie o pôvodných vraždách a už sme len čakali, kedy sa všetko to zabíjanie začne zas opakovať. No a po chvíli aj začalo, pričom odhadnutie vraha sa zdalo každou nasledujúcou minútou jasnejšie a vysvetľovanie daného činu až príliš doslovné, na čom snímok strácal svoju hororovosť. Sledovateľné, ale námet si viem predstaviť využitý aj lepšie. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

V roku 1960 boli pri fínskom jazere Bodom za dodnes uspokojivo nevyšetrených okolností brutálne zavraždení traja tínedžeri (a štvrtý ťažko zranený, paradoxne neskôr ho začali vyšetrovať ako možného podozrivého, ale 2005 bol spod obvinenia oslobodený). Tento fínsko-estónsko-novozélandský (ufff) horor na daný zločin odkazuje, ale odohráva sa o niekoľko desaťročí neskôr, kedy k jazeru vyráža štvorica puberťákov a tu... už som ticho, lebo snímka, hoci som ju podceňoval, ma nakoniec dosť zaskočila (pozitívne). Najviac scenárom, ktorý je prekvapivý a dej sa vďaka tomu uberá nečakaným smerom. Plusom je určite aj atmosféra, nie nepodobná znepokojivej, ponurej a nepríjemnej atmosfére (pre zmenu nórskeho) Villmarku. Takisto herci sú pomerne sympatickí a koniec rázny. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Banda deciek sa vydáva vyriešiť záhadné vraždy, ktoré sa udiali pri jazere Bodom - rok 1960. No ako sa neskôr ukáže, nie je tomu úplne tak. Atmosférický horor inšpirovaný skutočnými desivými udalosťami, sa môže pyšniť svojou technickou stránkou, no aj hŕstkou nápaditých scén a skvelou hudbou (techno časť sa mi dosť páčila). Bohužiaľ, film je potlačovaný dole svojím scenárom a flashbackmi, vďaka čomu film miestami vyzerá ako teen-romance dráma. edit (9.1.2019): A aj kvôli tomuto mením z štyroch hviezd na dve. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Dvaja chlapci a dve dievčatá prichádzajú k jazeru Bodom, ktoré sa vo Fínsku stalo známym po záhadných vraždách v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu udalostí, ktoré sa vtedy odohrali, ale ich výlet sa mení na niečo úplne iné. S príchodom noci zisťujú, že nie sú jedinými, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Táto noc bude ešte krvavejšia, ako najkrvavejšia noc v histórii Fínska. - Po Bunny the Killer Thing prichádzajú tvorcovia z Fínska s niečím úplne iným, a to s hororom, ktorý je inšpirovaný jednou z najväčších záhad v histórii ich krajiny. Tvorcovia zohnali rozpočet viac ako milión eur, čo je badatelné hlavne na technickom spracovaní. Kamera vyniká hlavne počas nočných scén s autom. Hudba je taktiež velmi dobrá a niektoré soundtracky velmi zapamätatelné. Čo sa mi však nepáčilo, sú herecké výkony. Postavy nie sú úplne sympatické, čo považujem za chybu, pretože v scenári sa tvorcovia snažili ísť do duší postáv, a tak dať ich často nepochopitelnému konaniu hlbší význam, čo však v závere vyšlo nazmar, pretože sa dej až príliš často mení a uberá sa rôznymi smermi vtedy, keď sa predchádzajúce situácie ešte neobjasnili. Uvítal by som aj väčšiu brutalitu, pretože prostredie kempu je pre väčšinu hororových fanúšikov to najoblúbenejšie, takže mám pocit z premárnenej príležitosti urobiť si významnejšie meno a dostať sa do povedomia v zahraničí. Režisér sa však možno týmto smerom ani nechce uberať, pretože je to tvorca rodinných komédií. A preto tomu trochu zvýšim hodnotenie, pretože na neskúseného tvorcu, ktorý si pri réžii sám napísal aj scenár, je to celkom kvalitne zvládnutý horor. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama