Reklama

Reklama

Osamelý vlk McQuade

  • Česko Osamělý vlk McQuade (viac)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Han22 

všetky recenzie používateľa

Z Chuckovy filmografie první větší film a sakra dobrej. Tuším, že jsem jej snad nikdy neviděl, ale je to paráda. Chuck poprvé se svým plnovousem konečně nestojí proti nějakým nýmandům, ale proti po zuby ozbrojené bandě pašeráků zbraní, vedené klasikem Davidem Carradinem a také konečně nespoléhá jen na karate. Pistole, upilované brokovnice, uzi, teréňák a samozřejmě taky pivo a neskutečně bordel :-) K tomu prima westernová hudba a atmosféra, smutná smrt pár kladných postavy a perfektní akce završená čistkou základny záporáka a soubojem Norris vs. Carradine. Co chtít více. PS: Ve vedlejší roli Robert Beltran alias Chakotay ze Star Trek: Voyager. ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Těžko říct, jestli by to bez té hudby tak fungovalo. Masiho Morriconeovská variace (nebo krádež?) posunuje standardní 80´s b-movie záběry do nebeských výšin. I ty nejnudnější scény pak mají ten správný tón westernové osudovosti. Ale někdy působí i nepatřičně, protože děj hudbu prostě nestíhá. Sympatický Norris, který tu tankuje jedno pivo za druhým, a vystajlovaný záporák Carradine (ten svetřík v poslední scéně!), předvádějí esenci osmdesátkové blbosti způsobem, který nelze nemít rád:) ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Tak takovou BOMBU jsem teda nečekal. Doposud mám u Chucka za 5* filmy Delta force 2: Columbijská spojka (97%) a Braddok: Ztracen v boji (90%). Toto je ještě o chlup lepší než Braddock. Opravdu, snímek má perfektní příběh o Rangerovi Mc Quadovi, který řeší a jedná své případy po svém, za žádnou cenu nechce k sobě mít partáka (nakonec začnou dobře spolupracovat) - takže Robert Beltram coby Norrisův parták ve filmu víc než zaujal. To platí i o zbytku hereckého obsazení, záporák David Carradine hrál přesvědčivě a i měl pár slušných soubojů. Hned na úvod je zde akce, kde jde spíše o přestřelku o kterou se Norris hravě proti několika zločincům postará. I v průběhu filmu nalezneme menší automobilovou honičku, řadu soubojl, přestřelek a dost výbuchů. Ke konci filmu je více akce, a skvělý souboj Norris vs Carradine. Vůbec jsem nezazanemanal nudu, ani v neakčních scénách, kdy je potěšením vidět jak jedná Norris se svými přáteli a i nadřízenými, i pár dobrých hlášek se mu povedlo. Tempo filmu je stejné po celý čas, atmosféra zde je také - taková trošku westernovská, což právě nemusím, ale zde mi to vůbec nevadilo. Jako western to pojato ani nebylo. Co se týče hudby, ta mě také potěšila, hezky figurovala ve všech scénách, v těch nostalgických. Takže ve výsledku ? Rozhodně velké překvapení, stará klasika s Norrisem jak má být. Nějaké nedostatky by tu byly, ale moc jich teda není. Možná zvelkolpeit finální boj a lépe zasadit zločineckou myšlneku hlavního padoucha, ale to je asi vše. Celkově teda hodnotím na zasloužených 94% = ***** ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Úplně první film na úplně prvním videu, viděla jsem ho asi 20x, což bylo při černobílé tv s podivem, ale nikdo mi nic jinýho dlouho nepujčil, protože nikdo nic jinýho dlouho neměl, bylo to jako zázrak - moct si pustit lážo plážo emerickej film a couvat si nebo popohánět. Dneska by to bylo s bídou za 2*, ale tehdy ... byla v tom romantika (Carrera Chuckovi v kutlochu vygruntovala a on ji za to postříkal hadicí) i akce (Carradine kopl při zápase Chuckovi písek do očí a to od něj nebylo vůbec pěkné) a člověk taky nebyl tak filmově (i jinak) zmlsanej, chjo. ()

POciSEM 

všetky recenzie používateľa

Festovni becko. Norris tady hazi jednu hlasku za druhou,chlasta pivka,odpraskne kazdyho zlotrilyho desperata a na konci si to v souboji titanu rozda s Carradinem za naprosto fantastickyho hudebniho doprovodu. Nej scena kdyz Chuckie pohrbenej za ziva v jeho aute nakope ten hroznej osmilitr nitrakem a hrne pred sebou jako buldozer tuny hliny (samozrejme opet za doprovodu atmosfericky hudby). Jeden z jeho nejlepsich filmu ()

Galéria (164)

Zaujímavosti (8)

  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris neskôr účinkoval v seriáli Walker, texaský ranger (od r. 1993). Producenti filmu kvôli tomu zažalovali spoločnosť CBS za porušenie autorských práv. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama