Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Hendersonovcov – otec George (John Lithgow), matka Nancy (Melinda Dillonová) a deti Ernie a Sarah (Joshua Rudoy, Margaret Langricková) – táborí v prírode. Pri ceste domov sa im nešťastnou náhodou podarí zraziť veľké zviera. George zacúva späť a ide sa pozrieť, či je zviera nažive. Veľmi ho prekvapí, keď zistí, že tvor vyzerá ako mŕtvy yetti (Kevin Peter Hall). Spoločnými silami ho naložia na strechu vozidla a chcú ho odovzdať do prírodovedného múzea. Yetti však nie je mŕtvy, v noci sa prebudí, vnikne do domu a chce jedlo. Rodina sa naňho postupne zvyká, poznáva jeho vlastnosti a dokonca mu dá aj meno Harry. Keďže si ho aj na čele so starým otcom (M. Emmet Walsh) obľúbia a chcú si ho nechať. Neskôr sa však po príhovore profesora Dr. Wallacea Wrigtwooda (Don Ameche) rozhodnú, že je správne vrátiť ho do prírody, kde je navyknutý žiť. George preto naláka Harryho do auta, ale v okamihu, keď sa obráti k ostatným členom rodiny, Harry zmizne. V meste sa šíri panika a zachváti ho lov na yettiho. George zostáva pokojný, ale to len do chvíle, keď sa do honu zapojí lovec Jacques LaFleur (David Suchet), ktorý pátra po yettim už celé roky. Harryho treba zachrániť! (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (24)

tron 

všetky recenzie používateľa

Oneskorená, ale sympatická a príjemná odozva na E.T. - Mimozemšťana (rodina ukrýva "votrelca" pred svetom, zlými vedcami a zákernými vládnymi agentmi). Pozitívny, hravý film, proste ako od Spielberga (ktorý to produkoval). Pohodové herecké obsadenie (hlavne samozrejme tradične skvelý Lithgow) dopĺňa Kevin Peter Hall: bývalý basketbalista, ktorý to ako Predátor svojho času komplikoval Arnoldovi. Celosvetová tržba necelých 50 miliónov síce nepredstavovala žiadny zázrak, ale v porovnaní so skromným 10-miliónovým rozpočtom to nebolo zlé. O 4 roky neskôr vznikol fajn sitkom, kde Lithgowa nahradil Bruce Davison. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Moc moc hezký film, ve kterém funguje všechno přesně jak má - fantastický Yetti si Vás získá okamžitě, ať už demoluje dům, nebo se snaží chovat jako člověk, dále tu máme skvělou rodinku v čele s úžasným Lightgowem (v komedii jsem ho nikdy snad neviděl), tunu gagů a hlášek, fungující dramatické, akční i dojemné pasáže. Dohromady to tvoří přesně takový ten film, kvůli kterým mám rád 80. léta. ()

Reklama

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Dost debilní variace na rodinku Griswaldů s Chevy Chasem, kterou vede v tomto případě (im)potentní John Lithgow, s bonusovým prvkem trapnýho Yettiho. Je až s podivem, že tahle píčovina získala Oscara, a že s tím vůbec něco má společnýho Spielberg. Jednu hvězdu dám třeba za trapnýho padoucha v podání Davida Sucheta. ()

Vlad 

všetky recenzie používateľa

Zatial co primitivny a dost trapny serial zachranovala jeho jasna infantilnost a miereny bol v ramci rodiny zjavne na deti, vo filme sa snazili podchytit celu rodinu, teda aj dospeleho divaka, co sa urcite podarilo a film sa teda od serialu pocitovo lisi, kvalitativne je na tom lepsie. Celkovo to vsak ziadna slava nie je. Maska Harryho sa ale urcite vydarila. Oboje za 2* - serial ledva, film 2 aj nieco. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama