Reklama

Reklama

Vojna svetov

  • Česko Válka světů (viac)
Trailer 1
USA, 2005, 116 min

Obsahy(1)

Scenárista David Koepp sa inšpiroval slávnym románom H. G Wellsa, ktorého témou je invázia Marťanov na planétu Zem. Jeho príbeh však presunul z konca 19. storočia do horúcej súčasnosti. Robotníka Raya Ferriera (Tom Cruise) trápia problémy v rodine, ktorej členovia si prestávajú rozumieť. Ray sa stane svedkom zvláštnej udalosti, ktorá navždy zmení životy ich všetkých. Akýsi ohromný vojnový stroj na troch nohách sa vynorí z hĺbky zeme a skôr, ako ktokoľvek stihne zareagovať, začne spaľovať všetko vo svojom dosahu. Normálny deň sa náhle zmení na najhroznejší zážitok ich života... (TV Markíza)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Academy Awards

  • 2006 - Nejlepší vizuální efekty
  • 2006 - Nejlepší mix zvuku
  • 2006 - Nejlepší střih zvuku

Súvisiace novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

dnes

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (viac)

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (viac)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (viac)

Reklama

Reklama