Reklama

Reklama

Putá vojny

  • Česko Pouta války (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Aby mohl svého mladšího bratra poslat na studia, je Jin-Tae ochotný si vydělávat na ulici jako čistič bot. Společně s ovdovělou matkou se upnou k akademické budoucnosti Jin-Seoka jako ke svému cíli. V Koreji však vypukne válka a benjamínek rodiny musí rukovat. Zodpovědnost a strach o bratra přivedou i Jin-Taea do války. V okamžiku, kdy začne válečná vřava ohrožovat životy obou, rozhodne se Jin-Tae přihlásit na sebevražednou misi, aby vysloužil bratrovi odchod do civilu. Ten Jin-Taeův plán zprvu nechápe a odsuzuje jej jako zbytečně vlasteneckou honbu za slávou. Tae Guk Gi je korejský název pro státní vlajku Jižní Koreje s mandalou a čtyřmi trigramy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Kto by pred desiatimi rokmi čakal od Kórejcov takúto pecku? Inšpirácia "Ryanom" je zjavná, ale ani trochu mi nevadí. Práve naopak. Táto krvavá vojnová dráma je minimálne na rovnakej úrovni. Má v sebe veľký príbeh so skvelými momentami a sympatickými postavami dvoch bratov. Komunisti vám dajú hrsť ryže ak budete skandovať ich heslá a podpíšete papier, pre ktorý vás neskôr protikomunistické popravčie čaty neváhajú zastreliť. Krajina je vojnou rozdelená. Obidvom stranám prichádzajú na pomoc státisícové armády. Jednu stranu podporuje komunistická Čína druhú USA. Čo bude nasledovať? Neskutočne krvavý masaker...Pre mňa ako milovníka kvalitných vojnových drám je tento film ako splnený sen.100%. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Všechno je v naprostém pořádku, až na jednu věc: ty zbytečné patosové scény! V kombinaci se srdceryvnou hudbou snižují tyto scénáristické hovadiny (nejvíce ke konci) hodnocení o jednu hvězdu níže. A je to škoda, protože příběh je nádherně vykreslený a hlavně spletitý, akční scény zdařilé, a dramatické momentky mají potenciál. Na jihokorejském snímku je výborná hlavně ta vlastnost, že dokáže udržet divákovu ostražitost ve stejném pozoru po celou délku stopáže. Po hodině mi došlo, že se může stát naprosto cokoliv, a celý film je tak vlastně útrpným putováním dvou osob zemí, která se zmítá v hrozivé válce. Prostě mám po nějaké době zase jednou pocit, že válečné snímky mají ještě hodně co nabídnout, i když by člověk řekl, že po těch třiadvaceti hodinách strávených se Spielbergem (Band of Brothers, The Pacific, Saving Private Ryan) je to zhola nemožné... ()

Reklama

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Jelikož jsem s válečnými filmy kamarádka teprve krátce, posadí mě na zadek asi úplně každý. Jenže tenhle příběh mě díky své uvěřitelnosti a reálnosti hodil přímo do děje. Scénář sice může znít jako ošoupaný klišé, ale v tomhle případě prostě rozhoduje způsob podání. Ten je chvilkami drsný, chvilkami dojemný, ale hlavně pořád blízko divákovi. Samozřejmě musím pochválit nádhernou hudbu a nadprůměrné herecké výkony obou bratrů. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Skutecne jeden z nejlepsich valecnejch filmu. Nechapu srovnani s Vojinem Ryanem, tohle je absolutne o necem jinym a podle me jsou Pouta Valky o trochu lepsi nez Vojin Ryan. Herci jsou vyborny a ani jsem nemel problem, jako ve vetsine asijskych filmu, je rozeznat, tady je kazdej dost odlisnej. Pribeh dvou bratru je hodne originalni a zajimave spracovany a za tech 140 minut se tu toho stane strasne moc, proste naprosto bombasticky. Triky jsou naprosto dokonaly, vyprava velkolepa a cele je to hodne realisticke. Mozna nebyl nejstastnejsi ten zacatek, protoze pak uz bylo jasne, ktery bratr prezije. Z obou bratru se mi daleko vic libil Jin-tae, protoze Jin-seok si furt jen stezoval, jako nejakej chudacek. Na druhou stranu, reziser se hodne zameril na realisticnost a presto Jin-tae probiha prestrelkama, zachranuje spoustu vojaku a spoustu jich zabiji a kulky se mu zazracne vyhejbaj. Co se tyce scen, kdy se nevalci, ale soustredi se na vztahy atd. tak ty jsou fakt hodne emocionalni a dojemny. Taky se hodne povedla hudba a kamera. Jen je skoda, ze tak uzasna hudba hraje jen misty, ale zas na druhou stranu, kdyz nehraje, tak jsou slyset zvuky bitvy a je to jeste vic realisticke. Od tohohle filmu jsem cekal mistrovske dilo a vyjimecny valecny film a toho se mi dostalo, takze 5*. Tohle je jeden z filmu, u ktereho kdyz budete mit vysoke ocekavani, tak pak nebudete zklamany. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Film skončil a ja som ho ešte dobrých pár hodín po pozretí nemohol dostať z hlavy. Taegukgi (alias Brotherhood of War) osobne považujem za jeden z najlepších vojenských filmov, ktoré som kedy videl a to aj napriek tomu, že ani zďaleka nedosahuje filozofickej hĺbky Coppolovej Apocalypsy, Kubrickovej Full Metal Jacket alebo Malickovej Thin Red Line. Z hľadiska kvality to vôbec nevadí, pretože snímka doslova kopíruje (v dobrom) rozprávaciu štruktúru Spielbergovho Saving Private Ryan, pričom v mojom hodnotení, ale Taegukgi Ryana prekonáva v každom smere minimálne o jeden kvalitatívny stupeň (dokonca aj v zobrazovanej krutosti vojny - to čo Spielberg ukázal v prvej dvadsaťminútovke je v Taegukgi prítomne takmer počas celého filmu). Kórejská vojna je nám priblížená na osude dvoch bratov. Čo mňa osobne potom dostalo viac ako akékoľvek dokonalé realistické podanie hrôz vojny bolo hodnoverné ukázanie čo" toto najväčšie zlo" dokáže spraviť s ľudským charakterom. Navyše tam, kde Spielberg v závere využíva postavy k silnej a patetickej národnej proklamácii, režisér Taegukgi svoje postavy neopúšťa kvôli oslave národnej hrdosti, ale ostáva koncetrovaný na ľudí a ich príbeh. Vzťah k filmovým postávam a celkový "zážitok" z filmu ako výsledok tohto postupu je potom oveľa intenzívnejši. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (6)

  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)

Reklama

Reklama