Reklama

Reklama

Tajuplný nápis na historickém obraze je zahalen vražednou rouškou. Umělecká restaurátorka Julia (Kate Beckinsalová) objeví během práce na vlámském obrazu z 15. století, zobrazujícím vévodu a rytíře, hrající šachy a bedlivě sledováni vévodkyní, latinský nápis: "Kdo zabil rytíře?" Julie se chce poradit se svým bývalým milencem Alvarem (Art Malik), ale ten je zabit. Na seznamu podezřelých figurují mimo jiné i majitelka galerie, majitel obrazu - starý aristokrat, a jeho tajuplná neteř. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (5)

Fingon 

všetky recenzie používateľa

Ale ze ma Pérez-Reverte smulu na adaptace. Devata brana je nanicovanou adaptaci skveleho Dumasova klubu. Odhaleni je pro zmenu trochu nudnou adaptaci ne az tak propracovaneho Vlamskeho obrazu (obe knihy jsem cetl v anglickem prekladu). Film se do znacne miry knizni predlohy drzi, jen ji dost zjednodusuje. Kate Beckinsale je fajn (nemluve o tom, ze film dostoji nazvu a odhali nejen zakryty napis, ale i samotnou herecku), zbytek obsazeni je celkem ok. Jsou lepsi filmy, ale i horsi. Prirovnavat titul k Sifre mistra Leonarda je ponekud zcestne. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Dýchla na mě trochu Šifra Mistra Leonarda, ale smrdělo jí z huby. Ta tajemná historka okolo obrazu, šachů a mrtvol byla celkem potěšitelná. Herecké výkony byly spíš výrony a skomíraly pod bičem béčkového režisérskýho otrokáře. Nevěřím vlastním zrakům, že tu hlavní hrdinku hrála Kate Beckinsale, protože jsem ji nepoznal (vypadala dost bohapustě a její postava byla asi sexu odolná). Ostatní herci jsou fakt tragédi - jeden vypadá jak terorista, druhej jak Tarzan, jedna stará škaredá baba a takovejch se tam našlo víc. Navíc všichni mají hrozný účesy nebo hadry (ale co - taky jsme to zažili). Děj je tak předvídatelnej, že kdyby byl minovým polem, tak nikoho nezabije. Mě ale film celkem zabil. ()

Reklama

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Televizni mutace profesora Londona a jeho party. Tady se ovsem nejezdi po celem svete, nybrz vse dulezite se udava takrka v jende visce za ucasti mistnich ochotniku a Kate Beckinsale (Ta byla sexy jeste kdyz nevypadala jako zenska). Atmosfera je typicky televizni - tedy bez atmosfery - herci se uz ani nesnazi, protoze vi ze z toho zlatej plesou nekouka a predstava ze je v televizi sleduji seniori, tak ta je k uctyhodnym vykonum neprinuti. Scenar napsal ten nejnadanejsi dislektik z vesnice kridou na silnici a reziserskeho kresla se neujmul nikdo jiny nez starosta obce!!! A hudba? Na tu bych napsal slohovku, kde se ma vybudovat desiva hutna atmosfera, tam vesele vyhrava saxofon, jako v nejake detektivce z 90let!! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Priemerná krimi na úrovni TV spracovania, ktorá z pohľadu atmosféry nie tak celkom dokázala vyťažiť z nastolenej záhady, no námet ako taký, dostatočne udrží pozornosť diváka do samého záveru .. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Slaby film o napise  na obraze, ktory objavila restauratorka beho restauratorskych prac, Obraz bol z nejakeho tusim 15. storocia. Doteraz neznamy a  po projekcii musim napisat, ze i pravom zabudnuty film. Katka je sice nadherna, no ako dobre vieme Beckinsale urcite nie je druha Hepburnova alebo  Rita Hayworth, ze jo   :  40 % ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama