Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V knihách zberateľov slovenských ľudových rozprávok nájdeme nemalý počet príbehov o ľudskej hlúposti, chamtivosti, potrestanej pýche či lakomosti. Dnešný humorný príbeh o hlúpej žene nám ukáže, čo všetko môže postretnúť človeka, ktorý sa žení nie z lásky k žene, ale k peniazom. Asi ho ani veľmi nepoľutujete, keď okrem ľahko získaného vena príde i o to, čo si nahonobil vlastnou prácou. Ale ako to už v správnej rozprávke býva, všetko sa na dobré obráti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (8)

Ištván87 

všetky recenzie používateľa

Poměrně roztomilá pohádka s až nekriticky tupou hlavní hrdinkou. Myslím, že pojem blbost je u ní ne zcela přesný. A její úsměv, ten stál za všechny prachy. :D ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Pohádka môjho detstva/dospievania/staroby s dokonalým "soundtrackom" ktorý robí túto pohádku pohádkou. So zvukom problém nemám, ibaže s filtrom, ale to je mojim čuchom. Taký malý klenot, ktorý baví. Videné 183krát. Za deň!! ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Priemerné spracovanie v TV štýle, i keď musím uznať, že rozprávka je to vtipná i milá ... Zvlášť pri tomto filme oceňujem prenádherné kulisy - takými by mohla STV zásobovať každú inscenáciu ... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V poslednom čase som zhliadol mnoho televíznych rozprávkových inscenácií, ktoré natočili české režisérky, ktoré boli priekopníčkami v tejto špecifickej filmovej tvorbe. Predovšetkým som sa zameral na diela pani Vlasty Janečkovej. V rámci všeobecného rozhľadu, objektívneho hodnotenia a vzájomného porovnania som teraz pre zmenu siahol po nejakom podobnom titule, ktorý vznikol v slovenskej produkcii. Pozrel som si rozprávku "O hlúpej žene", ktorú v roku 1996 zrežíroval Jozef Chudík. Bola to jeho labutia pieseň, posledný štúdiový tv snímok pod jeho režisérskou taktovkou. Tento jednoduchý rozprávkový príbeh môže hravo konkurovať tým, ktoré boli točené v Čechách a v bývalom Československu. Je to dobré aj vďaka pekne zahratým hlavným úlohám, do ktorých boli obsadení Ján Kroner ml. a Zuzana Tlučková. *** ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama