Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia nakrútená podľa novely slovenského spisovateľa Jána Hrušovského. Príbeh tragickej lásky poručíka Seeborna a mladučkej Míny, poznačenej hrôzami I. svetovej vojny. Príbeh tragickej lásky dvoch mladých ľudí, poznačených hrôzami 1. svetovej vojny. Príbeh sa odohráva v zázemí, v Salzburgu.O frontových zážitkoch hlavnej postavy sa letmo dozvedáme len z jeho zápisníka, zo spomienok. Dielo je obrazom nešťastnej lásky poručíka Seeborna a mladučkej Míny v podmienkach vojnou zdivočenej morálky, no súčasne i pôsobivým odsúdením vojny. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

retroslovak 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca inscenácia v réžii pána Haspru. Ja som prežil veru hlboký umelecký zážitok pri zhliadnutí tohto diela. Výborné herecké výkony, hudba, prevedenie, kamera proste výborná inscenácia, ktorá rozhodne stojí za zhliadnutie. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, či vojak po návrate z frontu má ešte srdce alebo len kus skaly. Akurát je to trochu dlhé a nezáživné, osviežilo to len celkom slušné odhalenie krásnej Natálie Hasprovej. ()

Weirdman 

všetky recenzie používateľa

4/10... Neznášam televízne inscenácie... Keby mi to nepustili v škole na slovenčine sám by som si to nikdy nepustil. Neodopieram tvorcom snahu, ale tu vyšla trocha nanivoč... ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Slušná televízna inscenácia, riešiaci konflikt medzi láskou a vojnou/smrťou. Žiaľ dopláca hlavne na televíznu produkciu. Maroš Kramár v hlavnej úlohe robí svojej úlohe česť, ale neplatí to pre všetkých hercov. Hudbou a svetlom sa darí vytvoriť akú takú dramatickú atmosféru, ale výsledok je skôr divadelný ako filmový. ()

Reklama

Reklama