Reklama

Reklama

Vie, že si sama

  • Česko On ví, že jsi sama (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Na mladou nevěstu čeká sériový vrah na Staten Islandu. Proto začne hledat pomoc u bývalého přítele, ale podaří se jim před sériovým vrahem utéct? (ČSFD)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímku „On ví, že jsi sama“ chybí něco, co by ho dělalo skutečně speciálním. Takhle je to jen kopie, která se snažila být podobná „Halloweenu“ a dalším filmů té doby, ale nemá dostatečně dobrou atmosféru a ani dostatečně silného vraha, což je asi největší chyba. U některých scén jsem si říkal, že byl jejich potenciál až trestuhodně promarněn. Jeden zapomenutelný slasher. ()

Zayl 

všetky recenzie používateľa

Znáte to, když jdete potemnělou ulicí, nikde nikdo, ale za vámi se ozývají plíživé zvuky? Na podobném námětu buduje slasher He Knows You're Alone. Takřka celou stopáž sledujeme život Diane, která, ať se nachází kdekoliv, vrah je někde nedaleko. Což o to, ani by to nikterak nevadilo, jenže v takovýchto momentech by měla nastat svazující klaustrofobická atmosféra z beznadějné situace, bohužel efekt se míjí účinkem. Atmosféra o vás ani nezavadí a emoce nevzplanou. Z již tak suchého konceptu nezbude zhola nic, až na několik vražd, které jsou na amatérské úrovni, což je sakra málo! Vrah k jejich vykonání zvolil nůž a btw. (připomínal mi vraha ze Slumber party massacre). A poslední "šokující" scéna, kdyby si ji autor odpustil, nezlobil bych se. Nečekejte příběh, nečekejte gore, nečekejte nic a možná vám to i rychle uteče. ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ má film niekoľko vážnych nedostatkov. Funguje to naozaj dobre ako thriller , ale je zjavne zostavený ako slasherský film. Vraždy sú veľmi neoriginálne a často mimo obrazovku. Rovnako ako mnoho hororových filmov, aj toto začína skvelé , ale opäť končí sklamaním. Keď sa naša hrdinka vo filme správa racionálne, urobí niekoľko hlúpych chýb, a to ma najviac štvalo. 4/10 ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

On vie, že je lacná kópia Michaela Myersa. Nízkorozpočtový slasher priživujúci sa na masívnom úspechu HALLOWEEN-u Johna Carpentera, okrem citeľnej inšpirácie vychádzajúcej z príbehu a charakteru nesmrteľného zabijaka terorizujúceho malé americké mestečko Haddonfield počas sviatku Všetkých svätých, si nielenže požičiava isté postupy, ale príležitostne aj hrubo kopíruje. Do očí bijúce scény ako vystrihnuté zo spomínaného filmu, časť základného hudobného motívu, a iné prepojenia len umocňujú chabý pokus o prvoplánový zisk na úkor myšlienky iného. Kostra príbehu je teda pre priaznivcov HALLOWEEN-u teda známa. Upravený a poľudštený charakter zabijaka, ktorý sa špecializuje nie na mordy počas sviatku Všetkých svätých ale na mordy počas sviatku každej šťastnej nevesty – Svadby, je len omáčka okolo. Režisér “He Knows You're Alone“ Armand Mastroianni si to namieril priamo ku zdroju. Kúpil si VHS-ku HALLOWEEN-u, prebalil ho, zmodifikoval a čakal na výplatu. Aj napriek tomu na filme pravdepodobne zarobil nemalé peniaze. Zaujímavosťou je, že výroba počínajúc prípravou scenára až po konečné úpravy na filme trvala iba údajne 6 mesiacov (z toho 15 dní sa nakrúcalo). Za málo práce, málo kečupu. Aspoňže tie doláre sa prikotúľali. Právom zabudnutý film v úlohe historického štatistu, je len kvapkou vody v červenom mory slasheru. O vodu tu nikto nestojí!. ### PS – charakter vraha, okrem teda Michaela Myersa, môže pripomenúť napríklad aj takého vynaliezavého slashera zo SLUMBER PARTY MASSACRE (viď komentár uzivateľa Pro-EaZzy), ale napríklad aj takého Fuada Ramsesa z BLOOD FEAST. Zabijak za to vďačí hlavne vďaka kamerovým nájazdom na vypúlené očí, ktorými sa Herschell Gordon Lewis v roku 1963 snažil umocniť šialenosť titulnej postavy. Pikoškou “He Knows You're Alone“ je aj účasť vtedy ešte hereckého “dreva“ Toma Hanksa. Práve tu odštartoval svoju mega úspešnú filmovú kariéru ako mladík obľubujúci joging – FORREST GUMP sa rozbieha! ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Zabiják nevěst si vyhlédne hlavní hrdinku a proto než se k ní dostane musí pozabíjet všechny kolem ní. Logika má dovolenou a s ní i všechno ostatní v tomto slasheru - atmosféra je nulová, zabiják i hrdinové nezajímaví, policajt připomíná Schimanskiho. Vraždy bez nápadu a bez krve, většinou mimo záběr kamery, což bych tak nějak v roce 1980 nečekal. Finální naháněčka v márnici a mladý Tom Hanks v miniroličce jsou asi jediné trochu zajímavé na celém filmu, jinak je to ztráta času. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Jednalo se o první filmové vystoupení Toma Hankse, který hrál relativně malou roli. Ve skutečnosti se říkalo, že Hanksova postava byla původně napsána tak, aby byla zabita s Nancy (Elizabeth Kemp), ale protože se filmařům velmi líbil, tak tyto jeho scény vynechaly. (TommyZR)
  • Film se měl původně natáčet v Houstonu v Texasu pod výkonným producentem Samuelem Z. Arkoffem, ale Arkoff nebyl schopen film financovat, takže byl celý natočen na Staten Island v New Yorku za poloviční rozpočet. (TommyZR)

Reklama

Reklama