Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultivovaný anglický gentleman Michael Felgate (Hugh Grant) je úspešným a obľúbeným ceremoniárom aukčnej siene Cromwell´s. Okrem toho je zamilovaný do pôvabnej učiteľky Giny Vitaleovej (Jeanne Tripplehorn) - a to natoľko, že ju po trojmesačnej známosti požiada o ruku! Je to síce neobvykle skoro, ale jej rozhorčená reakcia a rozhodné odmietnutie je ešte neobvyklejšie. Ale len do momentu, keď sa Michael zoznámi s jej podarenou rodinou: priateľským otcom Frankom (James Caan), ktorý ho víta s otvorenou náručou, tak trošku odmietavým strýkom Vitom Graziosim (Burt Young), Vinniem D'Agostinom (Joe Viterelli) a chorobne žiarlivým Johnnym Graziosim (John Ventimiglia). Ten má také problémy so svojou psychikou, že si s nimi nevie dať rady ani jeho psychiater! Skôr, ako Gina stihne Michaelovi vysvetliť, že si ho nemôže vziať za manžela, pretože ho má rada a nechce, aby ho mafiáni zatiahli do svojich špinavých kšeftov, Michael v tom už lieta až po uši. Keď sa spamätá, už je im zaviazaný a musí ako protislužbu prepašovať do dražby otrasné obrazy, ktoré maľuje Johnny v rámci psychoterapie. Okrem toho sa objaví FBI a mladíkovi vysvetlí, že sa úspešne zapojil do nelegálneho prania špinavých peňazí a predaj obrazu je iba jeho zásterkou. A to ešte zďaleka nie je to najhoršie, čo Michaela medzi mafiánmi čaká. Je nútený vydávať sa za gangstra Mickeyho Modroočka, musí vyriešiť problém s jednou neplánovanou mŕtvolou a hlavne musí presvedčiť Ginu, že ich svadbe nestojí v ceste žiadna prekážka... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (109)

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Michael Felgate (Hugh Grant), pracovník z aukční síně se zamiloval, a chtěl by se s krásnou Giny (Jeanne Tripplehorm) oženit. Ale aby si ji mohl vzít, musí nejdříve přesvědčit jeho otce (James Caan), mafiánského bosse, že se o Ginu dokáže postarat. Ale nebude to mít lehké ... Ha, Hugh Grant v romantickém filmu. Jak originální - začínám mít na něj podobný názor jako DjKoma - už mi nepřijde ani sympatický (navíc, (dle bulváru), má Hugh Grant ke svým romantickým hrdinům velmi, ale opravdu velmi daleko). Mickeyho modré oči patří k dlouhé řadě nachlup stejných filmů, ze které vystupuje snad jedině výborným Jamesem Caanem, ale toť vše. Howgh.. ()

zuzzuli 

všetky recenzie používateľa

Tahle komedie se opravdu povedla. V čele s Hugh Grantem, který znovu ukazuje svůj nevinný pohled. Film ukazuje, že s dcerou od mafiánů si raději nic nezačínej. Scény typu " Co s tím provazem", "Hahaha, kdy se snaží ustrašený michael Felgate prodat obraz někomu jinému než staré slepé a hluché paní, která chce jen do něčeho vrazit peníze. Jsou opravdu k popukání. Prostě, povedený snímek. :-) ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Dobrá komedie s výborným Hughem Grantem a skvělým Jamsem Caanem. Sice je to celkem typická romantická komedie, ale já jsem se u toho výborně bavil a to i když celej příběh je docela snadno předvídatelnej a se scénářem se tenhle film taky moc často nepotkával, ale to zase vynahradili další heci jako Janne Tripplehorn nebo Burt Young, takže se jedná o celkem zdařilou romantickou komedii, u který jsem se víc bavil než nudil ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Mafiánske prostredie sa stalo nie len vďačným miestom pre ambiciózne filmy, ale aj pre komédie. Toto je jeden z tých podarenejších pokusov. Účasť Jamesa Caana dodáva určitú očakávanú nostalgiu a Hugh Grant znova pridáva svoju dávku roztržitosti, tentoraz v primeranej forme. Aby sa bolo na čo pozerať, tak od toho tam máte Jeanne Tripplehorn. Takže ak máte chuť na mafiánsku oddychovku, môžem s kľudným svedomím odporučiť. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Dejovo to zostalo niekde na pol ceste aby to mohol byť ako taký komediálny zážitok s prvkami ako že čierneho humoru. Niektoré komické nápady boli fajn ale konečný efekt vtipnosti nesplnili aspoň teda mňa minimálne nerozosmiali tak ako by mali. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $33,864,342Tržby Celosvetovo $54,264,342║ dosť prešvihnutý rozpočet na takýto tip komedie, hádam nedali Grantovi 20milionový honorár ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Prezývka jedného z gangstrov je Tony Dvojprsťák. Rovnaká postava sa objavila aj vo filme Likvidátor (1996). Zaujímavosťou je, že Tonyho Dvojprsťáka tam hral Joe Viterelli, ktorý v tejto snímke stvárňuje Vinnieho D'Agostina. (m.a.t.o.)
  • K filmu nebola zložená žiadna hudba. Použila sa totiž muzika z britskej televíznej show Jeeves and Wooster (od r. 1990). (m.a.t.o.)
  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama