Reklama

Reklama

Obsahy(1)

2-dielna televízna inscenácia zo súčasnosti. Hra sa zamýšľa nad problémom kontinuity pokolení, nad problémom vzťahov staršej a mladšej robotníckej generácie. (STV)

Recenzie (3)

jan72 

všetky recenzie používateľa

autor: Paľo Gejdoš; Na začiatku som sa zľakol, čo za "červený" film to bude (na schôdzi hlasujú o prijatí za kandidáta KSČ, proti je brat, otec sa zdržal hlasovania). Ale potom sa to znormalizovalo na príbeh o stavbárovi panelákov (Haverl), ktorý má synov Martina (Ján Kroner), mladšieho "flákača" Jozefa (Luknár) a dcéru - zdrav.sestu Zuzku (Sanitrová). Aj keď je to trochu presúdruhované, kvôli Krajčovičovej a Sanitrovej treba vidieť. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Hudecovci, poctivý robotnícky klan, ktorého členovia vedia priložiť ruku k dielu na stavbe petržalských panelákov a aj si otvoriť ústa na schôdzi závodného výboru. Jediný, kto kazí lajnu, je mladší synátor, ktorý namiesto poctivého štúdia architektúry radšej vysedáva po krčmách s diskoveksláckymi typmi ako Hajdu a Landl. Úspešne kazí dobre meno rodiny, až v tejto dôjde k rozkolu. Nakoniec sú ale všetky krízy prekonané, v mlaďasovi sa ozve svedomie a brigáda socialistickej práce získa putovnú zástavu, napriek tomu, že jeden z jej členov je veriaci. Kvalitná inscenácia podľa môjho gusta, stará herecká garda, dobové zábery na osemdesiatkovú Bratislavu, nejaké to súdruhovanie, tatrovky a blato. Ako bonus Dagmar Sanitrová (ktorá mi za mlada pripomína Sashu Grey) čo by zdravotná sestra mení bažanta na lôžko pripútanému depresívnemu umelcovi Martinovi Hubovi. A trianglovský moderátor Dano Junas v montérkach. Čo chcieť viac? ()

Reklama

Reklama