Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slávny lovec safari a dobrodruh Allan Quatermain (Patrick Swayze), ktorého zradil jeho dlhoročný partner, námezdný stopár Bruce McNabb (Gavin Hood), sa rozhodol navždy vzdať vzrušujúceho života v lone panenskej Afriky a vrátiť sa do Anglicka. Tam žije u prarodičov jeho dospievajúci syn Harry (Anthony Blommestein) a Allan by ho rád dostal späť do svojej starostlivosti. Quatermainovo citové puto k Afrike je ale také silné, že sa rozhodne ešte raz na čierny kontinent vrátiť. Tentoraz prijme celkom inú ponuku, ako boli tie predošlé. Krásna Elizabeth Maitlandová (Alison Doody) chce v Afrike nájsť a zachrániť svojho otca Sama (John Standing), profesora oxfordskej univerzity, ktorého uniesol jeden z domorodých kmeňov. Plánuje ho vymeniť za drahocennú mapu, ktorú jej otec ešte pred svojím uväznením stačil poslať. Po vzácnom zvitku, ktorý vedie k legendárnemu pokladu nepredstaviteľnej krásy a hodnoty, plného diamantov, zlata a smaragdov, túži nielen domorodý africký kráľ Umbopa (Sidede Onyulo), ale aj skupinka Rusov na čele s McNabbom. Tá začne Quatermaina, Elizabeth a ich priateľov tajne sledovať a v honbe za bohatstvom je rozhodnutá zabiť kohokoľvek, kto sa im postaví do cesty. Vrátane Allaina, terča McNabbovej osobnej pomsty... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (61)

xaver 

všetky recenzie používateľa

Špatně podaná slátanina ve stylu Indiana Jonese, na kerého ale zdaleka nemá. Rádoby velkofilm, teda televizní velkofilm, ale hodně podprůměrný. Těch slaboduchých námětů o mapkách z poklady již bylo tolik, že se už málokomu povede v tomto směru natočit něco objevného, co zajume diváka a neurazí jeho inteligenci. ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Želaj si čo chceš. Múdrosť je to, čo si vyberám. Šalamún zrejme volil dobre. Boyum and co. volili zle. Swayze úzke pocity blížiacej sa smrti. Predsmrtné kŕče od akcie, výpravy, dialógov. Všetci novodobí nízko rozpočtový, digitálny, tupo sa tváriaci hľadači videorozmerných filmov sú tragédiou vypĺňania času, pričom svojho času Hallmark vypĺňal svoju štruktúru nekonečnými reprízami tohto dolu. Návšteva Wieliczky má prospešnú duševnú vlastnosť, tieto doly sú zaprášené pachom amaterizmu, ktorý síce objektívne vytŕča na hladinu hnoja typu Flynn Carsen, ale už chcete dať všetko dokopy a tá vlna odpadu sa jednoducho valí príliš rýchlo a často. V dolinááách, kvitne kameň, čo Patrick dá milej, v jeho jase a nádhere mu povie áno. Gýč, kde len pozrieš, a žiaľ, pomerne nudné putovanie nejakou krajinou. Chlapi sa chcú biť, ženy byť pekné, zlí Rusi sú ešte aj pri tejto téme (!). Hallmarková produkcia si nikdy nedala záležať na veľkovýprave, príbeh teda odsýpa skôr v 3-4 lokáciách, len inak nasnímaných. Streľby sú zúfalo nepresné a dva pokusy o hlavolamy v hrobkách sú úsmevné. Jedine autor hudby si povedal, že spraví svoju robotu na 100% a hudobný motív tam celkom slušne dotvára niektoré scény. Doly kráľa Šalamúna sú čajovým odvarom nejakého emočného, búrlivého dobrodružstva. Mysľou som s Patrikom, ale ten už cíti nástup smrti no snaží sa potiahnuť film. Doly sú miestami útrpné bez sebaistoty, inokedy potiahnu na rodinný poobedný film s akou takou duchaprítomnosťou. Ak sa ale začnete viac škrabať a neposedne hýbať, je to znak pomalého tempa. Ja som si nechty predtým obviazal. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Neskutecne nudna 3 hodinova televizni ptakovina celej ten dej je k uzoufani akcni sceny nebo spis to torzo co tu je nestoji za nic a ten hlavni zaporak byl k uzoufani trapnej Indiana Jones nikdy nemel a nema konkurenci a i kdyz je Allan Quarermain knizni postavou se stejnymy moznostmi nechapu proc filmy o nem jsou tak hrozny ucast Swayzeho mne neprekvapuje protoze tato kdysi hvezda se pred svym odchodem do hereckeho nebe objevila v takovych hnusarnach ze by si zaslouzil jit spis do pekla ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pán Quatermain. Jeden veľký a chlpatý pán stojí za vami a niečo by vám rád-“ – „Slečna, ďakujem vám za informáciu. Ale cítim ho.“ Toto cca trojhodinové televízne dobrodružstvo zo všetkého najviac dopláca na mizerný rozpočet, ktorý sa prejavil v prekvapivo nezaujímavej africkej výprave, biednych akčných scénach a na tom, čo si tvorcovia predstavia pod pojmom „masová scéna“. Inak to ale nie je zase až také zlé, Patrick Swayze ako slávny ovdovený dobrodruh Allan Quartermain je dobrý a atmosféra exotického dobrodružstva sa s troškou snahy snáď tiež kde-tu nájde. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Tento film sa dá charakterizovať 2 slovami- neskutočná nuda. Neveril som že dobrodružný film je možné natočiť tak príšerne nezáživne, s lacnou štúdiovou výpravou a nulovými hereckými výkonmi. Celý film som pozeral len kvôli Alison Doody z Poslednej križiackej výpravy. Akú "múdru" hlavu napadlo roztiahnuť televízny film s tak riedkym príbehom na 173 minút? Veď každý druhý človek pri tom musí zaspať! 30% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Typ samonabíjacej zbrane, ktorú vo filme používa Ivan Fleekov (Nick Boraine), je Mauser C96 M1930. (westerns)
  • Muž, se kterým Quatermain (Patrick Swayze) na konci filmu bojuje, je běloch digitálně obarvený na černo. (Terva)
  • Slovo Nomolos v jazyce Zule neexistuje. Je to jen Solomon pozpátku. (Terva)

Reklama

Reklama