Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh, v ktorom sa autor vysmieva zo slovenského malomeštiactva a pranieruje odnárodňovanie zemianstva v devätnástom storočí. Niektoré problémy ako protekcionárstvo, podplácanie a napodobňovanie cudzích vzorov vyznievajú až prekvapujúco súčasne. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (5)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dosť lacne pôsobiaca inscenácia, ale obsadenie je výborné. Úvod ma veľmi nechytil, sledoval som to skôr iba s jedným okom, až do chvíle, kým sa neobjavil J. Bednárik v úlohe mamľasa. Pre takéto úlohy ho boh obdaril a scéna s otcom je najvtipnejším momentom. Pre deti to veľmi nebude(ha!, kocúrika som tam fakt nevidel!), pretože sa tu až priveľmi striedajú a komolia rôzne jazyky. Samozrejme slovenčina, maďarčina, trochu čeština a dokonca i latina. Názov Kocúrkovo ma mylne navnadil na niečo iné a čakal som podstatne viac humoru i priestoru pre J. Krónera. Určite to šlo lepšie. 60%. ()

pabelito 

všetky recenzie používateľa

Klasická slovenská predloha klasicky filmársky sfušovaná. Herecké výkony a scenár povedzme že oukej, ale tie polystyrénové kulisy a statická kamera pôsobia až príliš... aby som použil eufemizmus... "nezávislo". Každopádne 3 hviezdičky za pôvodný námet. ()

Reklama

rivah 

všetky recenzie používateľa

Je potěšení dívat se na Mistry, když byli mladí či mladší a hráli s nadšením. Mělo to jiskru, bohužel dialogy někdy nezřetelné, příliš rychle mluvené, k tomu maďarština. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Predloha by sa mi určite nezavďačila a televízne spracovanie nebolo tiež nijak záživné. Po celý čas kanonáda dialógov na rôzne témy a na konci rozuzlenie príbehu, ktorý sa ani nestihol zapliesť. Slabé tri hviezdy a aj tá tretia je celá len za rozkošnú Emíliu v úlohe pojašeného vydajachtivého dievčaťa. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama