Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na príbehu prostoduchého mládenca spoznávame dedinské praktiky okolo svadby, keď sa pred úprimnou láskou uprednostňujú majetkové pomery rodín. Dejová osnova je popretkávaná svadobnými zvykmi a tradíciami zo začiatku 20. Storočia. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (41)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kubo obsahuje tri prvky, ktorým som venoval rovnomennú pozornosť. Za prvé dej, z ktorého som bol po chvíli zmätený ako Kubo zo života. Po druhé z televízneho vizuálu, vytváraného asi pre čo najmenší rozpočet. Ten je však vskutku originálne surrealistický (nehovorím, že hneď vydarený), keď upletené ploché domy a obloha pripomínajú pavučinu. Z toho by sa zakrútila hlava aj Piccasovi a Dalímu. No a za tretie slovenské ľudovky. Tie všetci poznáte, tak sa pri nich netreba zastavovať. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Slovenská vianočná klasika, ktorej som sa po mnohé roky oblúkom vyhýbal, nuž a teraz môžem pokojne konštatovať, že som v tomto smere nespravil žiadnu obrovitánsku chybu. Nechcem nijak znižovať význam folklóru, avšak mne osobne až takto výrazné zakomponovanie do filmu (mám tým na mysli najmä teda spievané pasáže, ktoré sú primoc časté a nekonečné) po chuti skutočne nie je, ba práve naopak - výrazne to znížilo môj osobný celkový dojem z iných zložiek filmu, ktoré boli zvládnuté pozoruhodne. Tým mám na mysli či už nesporne zaujímavý spôsob, akým bola netradične zdekorovaná tradičná slovenská dedina (tie umelecké kulisy sú priam pozoruhodné), humorná zložka alebo v neposlednom rade herecké výkony - kedy sa tu na natáčaní naozaj stretla takmer kompletná domáca herecká elita tej doby, ktorej krásnym spôsobom dominoval nenapodobiteľný Jožko Kroner, ktorý Kuba stvárnil naozaj božsky s patričnou noblesou. 60% ()

Reklama

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Svého času šly v televizi každou neděli české pohádky. Na rozdíl od filmových jsem ty televizní moc ráda neměla. V širším ohledu to platilo i pro filmy. Televizní inscenace s divadelními kulisami se pro mne staly málo atraktivní. To se naštěstí změnilo. Kubo je televizní inscenace v takřka divadelním provedení zaměřená především na dialogy. Stačilo mi 15 minut, abych si Kuba oblíbila. Jednoduchost kulis mi učarovala. Celá inscenace je vlastně jedna velká folklórní slavnost se zpěvy a tanci. Úsměvné proklamace či babské rady a povídačky nechybí. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ze su 60. roky najlepsou dobou v ceskoslovenskej kinematografii, je zalezitost dlhodobo znama. A tento film to len potvrdzuje. Aj ked to sice nema na Kladivo na Carodejnice a podobne majstrstyky, film dobre odsypa. A Jozef Kroner /osobne tohto herca mozem, hoci v Europe znamenal hovno/ hra svojho Kuba vskutku bravurne, k tomu herci ako Vasaryova a Romancik /Kladivo na Carodejnice, Na pochode sa vzdy nespieva/ potesia. 60 % ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Lúčnicová inscenácia v SĽUKových  kulisách so spevmi a tancami. Od detstva som to mal zapísané ako zásadnú a nesmierne vtipnú vec, hlášky z nej sme používali často a radi. Pozretie po rokoch potvrdzuje kvalitu hereckých výkonov zaslúžilých bardov, krojovaná Emília je dievča rúče, ale tých folklórnych prvkov je na môj vkus priveľa. Ale raz za pár rokov na Vianoce môže byť. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (4)

  • Tv film nakrúcali aj z finančných dôvodov v najväčšom ateliéri na Kolibe, bolo to lacnejšie a jednoduchšie, ako keby mali nakrúcať niekde v exteriéroch. (Raccoon.city)
  • V tejto inscenácii prvýkrát odznela slávna oravská odobierka "Zbohom ostávajte" v podaní Dariny Laščiakovej a od toho momentu sa stala najväčším svadobným hitom na celom Slovensku. (krasomama)

Reklama

Reklama